lørdag den 21. juni 2008

Noget på hjerte

Et cetera har før nævnt denne serie "noget på hjerte" - film som går lige derind, hvor de skal og ligger sig godt til hvile og vil blive husket (indimellem). For de rører ved én - i sær når man er kommet op i en alder, hvor man bare nyder, at sidde og fnise og tude i 1½ time ;o) Det er total afslapning. Og så er Judi Dench med, og jeg siger bare, hvem kan stå for hende?
Filmen handler om to aldrende ugifte søstre, som en dag i 1936 finder en ung polsk mand, der er skyllet i land efter en voldsom storm. Til stor forargelse for beboerne i den lille by tager de sig af manden, som ikke forstår et ord engelsk. Han viser sig at være en talentfuld violinist, hvis største ønske er at komme til USA. Indbyggerne i den lille by er dog ikke meget for fremmede og det bliver ikke bedre da han bliver gode venner med en ung Russisk kvindelig maler, der tilbringer sommeren i den lille by. De to søstre har også deres at kæmpe med, og snart synes den unge mand, at skabe visse problemer i søstrenes interne forhold.

Kan varmt anbefales. Hvis der er et mandligt islæt i nærheden - hold ham langt væk - nyd den for dig selv. Her kan en lille smagsprøve nydes.

15 kommentarer:

Anemone sagde ...

Nei, men er du her da ??? Trodde du skulle ha deg en bloggpause jeg, men har vel kanskje missforstått helt ??? Glad var jeg i alle fall for å finne deg online, for nå var det mange uleste innlegg for meg her ja.

Ser inn i fremtiden du..., de "eldre" blogg damene sitter under trærne der, akkurat slik vi skal med vår aldrenede skjønnhet.

Flott lørdag til deg

johanne sagde ...

Jeg kan godt huske, at et cetera omtalte filmen. Den står på min liste over film, der skal findes et eller andet sted.
Af og til har man netop brug for sådan en film - helt alene.

Sister Bonde sagde ...

Anemone - er her altid for dig ;o)
God fornøjelse med læsningen og du har fuldstændig ret. Der går ikke mange år - så sidder vi der og har det fortsat godt.
Klem til dig.

Åhhhh Johanne - så er den gal med huskeren igen - har et cetera omtalt denne film? Dermed beklager jeg, at jeg ikke har gjort forarbejdet godt nok. Mener bare, at hun har nævnt "noget på hjerte", som nogle skønne film. Håber hun giver en melding på et tidspunkt.
Men så er vi da 2 som synes, den er værd at se.
Knus til dig - kære storesister.

Anonym sagde ...

Ja, er de ikke vidunderlige sammen Maggie og Judi, de er som skabt til de roller. Ja, det er en lidt soed historie et " chickflick" som vi kalder det her. Ikke desto mindre staar den paa min hylde og jeg nyder den, naar jeg ser den.
Ann i Vancouver

Sister Bonde sagde ...

Hvor dejligt Ann - tak for din kommentar - glæder mig.

Deborah sagde ...

De to damer sammen, el. hver for sig, er nok til, at jeg skal se. De er også sammen i en anden dejig film:

"Tea with Mussolini" - den kan du se trailer til her! Den er altså også helt skøn, hvis ikke, du har set.

Jeg glæder mig, til at se den anden!

Anonym sagde ...

Du skrev: "For de rører ved én - især når man er kommet op i en alder".

Hm, jaja. Nu får du i hvert fald IKKE mig til at indrømme, at jeg også synes det er en rigtig dejlig film.

Du skrev: "Hvis der er et mandligt islæt i nærheden - hold ham langt væk"

Hmrff.....Nej, bare rolig, jeg føler mig da hverken diskrimineret eller holdt udenfor ..... Næh, det skal du såmænd slet ikke tænke på. og hvad blev der så lige af al den snak om ligestilling? Hvem er der så der bliver undertrykt?

Sister Bonde sagde ...

Deborah - lige den film havde jeg lånt med hjem fra biblioteket, men vores superfølsomme dvd, ville ikke vise den. Så jeg må nok ud og købe en "billig" dvd-afspiller, for jeg SKAL se "tea whit Moussilini" - nemlig.

Åhhhhhh - søde Jens - det må du altså undskylde, men jeg havde nok mine mænd - her i huset - i tankerne ;o)
Det var ikke sådan ment - og det tror jeg nok, at du ved :D

NILLE sagde ...

Jeg var jo så uforskammet heldig, at Et Cetera sendte den til mig - og den var fantastisk. Og en film at se igen for alle de små detlajer - de spiller begge fantastisk i den film... en ren lille perle!

Anonym sagde ...

Okay så....Det er en rigtig dejlig film.

Men Deborah har ret. Du skal da også se "Tea with Mussolini". Den fik vist flere Oscars og de var alle velfortjente. Det må være en af de bedste film som nogensinde er lavet!

Sister Bonde sagde ...

Uhhhhh Nille - den et cetera - altså. Det var godt nok sødt af hende og du har så evigt ret - en perle.

Tak Jens - er jeg tilgivet?
Har fået låning på at låne "Tea with Mussolini" at en tidligere kollega (snøft) på biblioteket. Måske er det bedre med en dvd, som ikke har været igennem biblioteket system ;o)
Glæder mig meget til at se den.

Anonym sagde ...

Jaja, selvfølgelig er du tilgivet!

God fornøjelse med Mussolini. Den skal nydes med the, kager, slik og alt andet som man kan forestille sig. Jo mere, jo bedre! Det er nemlig en total hyggefilm. Det kan simpelthen ikke blive bedre, for den har virkelig det hele: den er vildt spændende, den er vildt sjov, den er vildt sød og den har en god pointe.

Lene sagde ...

tak for tippet, mon jeg kan huske den, når jeg får tid til at se film, lige nu nyder jeg at læse :-)

Og så ser du i øvrigt bare dejlig ud på dit sidste billede af dig selv.

Sister Bonde sagde ...

Jens - det var dejligt - tak. Mon ikke jeg skulle købe den film? Det lyder lidt sådan :D

Selv tak Lene - det er altid skønt at læse ;o)
Uhhhh altså - rødmer og siger: Tusind tak - synes selv, at jeg er ALT for stor. Har godt nok taget på i de måneder på biblioteket. Det må der gøres noget ved - NU.

et cetera sagde ...

Kære venner, det er da ligemeget om jeg har omtalt den film en gang for længe siden - den fortjener i dén grad at promoveres nok en gang :-)Til gengæld var JEG ikke klar over at DU ikke havde set den, min kære Sister - for så havde jeg da også sendt DIG den ;-)