onsdag den 16. juli 2008

Dagens kunstner X

I 2002 tog Jens og jeg i mod en invitation til at se Art Copenhagen. Forum 2002. Vores ven Kristian Begtorp, sender invitation til det ene og det andet, hvor man kan se hans vidunderlige malerier. Men især jeg holder igen, for pengepungen er ikke stor nok til hans kaliber, og det ER svært at lade være :DMen vi blev nød til, at have Johnny Schmidt maleri "Fjeldlandskab" med hjem. Kan ikke finde en hjemmeside til ham, derfor er det link til galleriet, som solgte hans billede: Galleri Elise Toft. Vi brugte meget lang tid på at vælge mellem 2 billeder. Jens var mere til et, som var meget mørkere, det her er også mørkt, men har fortsat så meget i sig. Det at finde nye ting i billedet, er for mig vigtigt, maleriet skal være "levende". Vi har ikke fortrudt valget.Man må sige, at Johnny bliver mere og mere grafisk i sine nye billeder og fortsat meget mørke farver. Disse 2 billeder er lånt fra galleriets hjemmeside.Da vi byggede om, stod maleriet bag ved en sofa på 1. salen i næsten 1½ år. Endelig skulle det ned på sin plads i stuen. Stofsofaen blev trukket ud, og billedet fulgte med. SKRIG. Billedet var simpelthen smeltet sammen med sofaen. Nåååååå. Har ihærdigt forsøgt, at få Johnny forbi, så han evt. kunne reparere skaden. Hvis han nu alligevel, var i nærheden på et tidspunkt. Det er ikke lykkedes. Galleriet bad os sende maleriet over til Kolding, så ville han komme der (når han fik tid) og lave det. Det måler 100 x 110 cm. - tænk, hvad det ikke ville koste? Mor her, har fixet det - nu kan man næsten ikke kan se skaden. Værdien er nok røget sig en tur - dog ikke for os - og det er vel det vigtigste.

7 kommentarer:

Madame sagde ...

Det er dejlige billeder, Sister! Jeg kan godt lide det grafiske udtryk. Men sikke en skrækkelig historie med billedet - godt at du alligevel fik fixet det.

Sister Bonde sagde ...

Tak Madame :D Vi forsøgte at få vores kunstnernabo til at hjælpe, men DET turde hun ikke gå i gang med. Så slemt er det nu heller ikke, man skal næsten vide, hvor skaden er, for at se det.

Kom så igang sagde ...

Jeg forstå godt du holder meget af dit billede, der en flot dybte i det, jeg synes også godt om det grafik han laver.(men kender ham ikke)

Sister Bonde sagde ...

Det er et pragtfuldt billede Conny - og jeg forsøger, så godt jeg kan - at fortælle om de kunstnere, som måske ikke er så kendte, men som efter min mening, fortjener at blive kendt :D

jensdrejer sagde ...

Alle billederne er flotte, men jeg er specielt vild med de to billeder af Johnny Schmidt. De er superflotte. Når man ser på skyerne kan man næsten ikke tro på at det er et maleri. De er utrolig livagtige. Til gengæld ser bjergene ikke helt virkelige ud - og det giver en meget spændende kontrast.

Sister Bonde sagde ...

Søde Jens - de er alle 3 af Johnny Schmidt. Det øverste er det vi købte af ham i 2002 og de andre er nyere, så han udvikler sig - åbentbart til det positive. Og det er jo kun godt. Tak for fin kommentar :D

jensdrejer sagde ...

Hov, jeg havde ikke opdaget af de alle var af den samme. Du har ret: det er en meget spændende udvikling.