mandag den 11. august 2008

Tilbage til hverdagen

og arbejdet kalder for Jens, som kørte en time senere af sted i morges, end han plejer. Tror det var lidt svært, at komme ud på motorvejen igen. Han afholdte kun 14 dages ferie, og det gjorde han også sidste år. Er der ikke noget med, at man har 6 uger efterhånden? Bliver ved med at fortælle, at ingen er uundværlig, men det trænger desværre ikke ind. Måske han holder nogle flere uger til september - måske.
Madame havde et indlæg om kogebøger, om hvor mange hun ejer, og hvilke livretter vi nyder. Vi bruger én "bog" og den er hjemmelavet. Har altid klippet gode opskrifter ud af bladene, og FÅET sat dem ind. Lige det sidste, er noget af det sværeste, at tage sig sammen til. Derfor sidder der bagerst en tomt charteque, til at komme alle de udklippede i, og der er mange. Bogen bliver brugt rigtigt meget, og Malene vil arve den :DUdover vores egen, bruger vi "God mad - let at lave", husholdningslærerforeningens kogebog. Fik den i 1981 af min mormor, og den er godt nok slidt. Noget af en gaveide, til unge, som flytter hjemmefra. Men efterhånden bruger de unge (og os andre) jo nettet, til at finde opskrifter, det er et eldorado, at bevæge sig ud i.

14 kommentarer:

kokken sagde ...

Min søn og datter fik et år til jul en "opskriftsbog" jeg selv havde håndskrevet med deres livretter, og retter de som børn godt kunne lide. Min søn så frygtelig misundelig ud da lillesøster pakkede hendes gave ud, men blev ekstra glad, da der var en tilsvarende til ham også. Jeg havde hos boghandleren købt en bog med blanke sider, men flot indbundet og begge bøger bliver efter sigende brugt flittigt!PS. God dag til dig for nu er det jo hverdag igen, både her og der!

Sister Bonde sagde ...

Hvilken god ide fr. kok, det må jeg da overveje, evt. at scanne ind og udgive. Hmmmm.

I lige måde god dag til dig og dine :)

Lone sagde ...

Tænk at du har fået det gjort.
Jeg har en kæmpe stak opskrifter, som jeg havde tænkt mig at ordne på samme måde.
Har du sorteret dem i forretter, hovedretter, desserter, bagværk mv.?

Vi benytter også nettet meget. Alligevel kan man ikke lade være med at hive ud af ugeblade :-)

Sister Bonde sagde ...

Nemlig Lone - det er lige hvad jeg har :D Både fået det gjort og i nogenlunde den rækkefølge.
I gang med dig do.

Helle K. sagde ...

Mit system ligner dit :) Jeg har "God mad let at lave", den fik jeg af den boghandler, hvor jeg var i praktik i 9. klasse - eller var det 8. ?
Derudover har jeg en rød/sort kinabog, hvor der er håndskrevne opskrifter og udklippede opskrifter. Den første opskrift er brunede kartofler og den næste er min svigermors leverpostej - begge er skrevet ind for 25 år siden :)

et cetera sagde ...

Sådan én har jeg også - men den er godt nok ikke så pæn som din. Der er heller ingen opdeling - opskrifterne kommer som jeg er faldet over dem (skam få bibliotekaren ;-D) jeg har sommetider tænkt på at reorganisere, men ender hver gang med at synes at det er synd, der gemmer sig jo næsten 30 års (ægteskabs)historie i dén bog: først single-retter, så abe-festretterne og tyrkisk mad, så svigermors opskrifter, så børnevenlig mad, så franskinspireret osv :-)
Glimrende idé, Fr. Koch bidrager med iøvrigt!

conny sagde ...

God mad - let at lave er kommet i en nyere udgave, skulle jeg hilse og sige. Den har jeg nemlig. Enig i at den er uovertruffen. Før den havde jeg min 7. klasses husgerningsbog. Der er forskellige opskrifter på basissovse - jeg kan bare ikke lave sovs, men i en snæver vending tyr jeg til den gamle bog.
Det er så hyggeligt med de personlige bøger, og jeg er imponeret over din disciplin!

Sister Bonde sagde ...

Hvor er vi bare gode Helle - vi klapper lige os selv på skulderen :D

Et cetera - min er ikke pæn - det var den, men nu er den slidt af tidens tand og det er herligt. Forsidebilledet er fra 2001 - måske det trænger til en udskiftning.
Du skal ikke lave om på dit system, for nu ved du lige, hvor den og den opskrift er. Det vil tage for lang tid, bagefter.

Uhhhhh Conny - jeg skal ikke have nogen ny - men så det godt, at der var udkommet en. Den gamle holder min tid ud. Nemlig. Alle som kan læse - kan lave sovs :D
Tak for rosen til disciplin - det er du ikke den første, som der har opdaget ;o)

abildjyden sagde ...

Velkommen til hverdagens små rutiner ;-)

Det med kogebøger. Jeg samlede også vildt til mig, om der er en favorit eller ikke, der er 2, ligner meget dine, dog er min "God mad - Let at lave" fra 1976. Jeg har har købt, hvergang 1 af mine 4 børn er flyttet hjemmefra. Der er små ændringer hvergang i selve bogen. Dog er det en meget vigtig bog for dem alle 4, selv hende der er kok er vild med bogen ;-).

Sister Bonde sagde ...

Det er da lige det Karin - det skal da være en udflyttergave. Må hellere få købt en til hver af mine :D
Skønt at kokken er glad for den, det må tyde på kvalitet.

jensdrejer sagde ...

Jeg har fået sorteret alle mine opskrifter, men de kan bestemt ikke være i en mappe. Så jeg har bare inddelt dem i forskellige plastiklommer, med korte titler som "favoritmappen", "Brød og kager" og "Blandede opskrifter". Det var enormt sjovt at lave og den skal opdateres med jævne mellemrum. Kunne godt finde på at tage billeder til alle retterne eller sådan noget - men så skal jeg lige have et kamera først!

Sister Bonde sagde ...

Ejjjjj Jens - det skal du da ha. Det kan man da ikke undvære - i dag. Frank må træde til, du fortjener en gave, ovenpå den tur til Fyn du gav ham.
Skal jeg skrive til ham :D
Lyder som en rigtig flot mappe. Der er godt nok mange, rundt omkring i de små hjem, meget skægt.

Madame sagde ...

Sister det er en rigtig god idé at samle sine bedste opskrifter! Det må jeg prøve - for jeg har et utal af løse sedler, der bare flyder ...

Sister Bonde sagde ...

Kæreste Madame - du har jo vinteronsdagene til det. Knus og god fornøjelse :D