søndag den 14. september 2008

Afsted igen

på kursus i 5 uger - og det er så tredje gang i min periode: "væk fra arbejdsmarkedet". Ville ønske, at jobcenterets sagsbehandlere nogen gange, var lidt mere opfindsomme. Men måske de ikke har andet at gøre med, og som "arbejdsfri", må man ikke nægte, at følge deres jobplan, for så "falder der brænde".
Overordnet plan for dette kursus lyder: at give deltagerne en forbedret baggrund for tilbagevending til arbejdsmarkedet i ordinært job. Og slutordene: du skal ikke forvente, at vi serverer et job for dig.
Se det gør jeg sandelig heller ikke, for der er ikke mange job, at tage af - hernede. I hvert fald ikke med de begrænsninger, jeg har, for at kunne komme ud i ordinært job. De job der er, søges med ildhu. Humøret fejler intet og jeg agter, at møde op positiv, og lære at skrive ansøgninger, igen, igen, igen.

14 kommentarer:

Anonym sagde ...

God fornøjelse - Held og lykke til.
Sidder bare her og tænker, bare jeg kunne alt det du kan. Jeg mister sygedagpengene den 26/9. Da jeg nu er "rask" iflg. sygedagpenge afd., da jeg fik meldingen, jeg kunne kun klare omkring 25 timer, og det ved at tage en masse ekstra smertestillende medicin, som jeg faktisk ikke måtte. Jeg gik fuldstændig ned, da meldingen kom, heldigvis kom der en tanke frem, jeg er blevet mormor, de skal ikke knække mig, om jeg så skal kæmpe som kontanthjælps modtager og bevise jeg ikke kan passe ordinær job, leve op til de krav der er derude. Jeg kan ikke få økonomisk støtte fra A-kassen, jeg har jo ikke bevist jeg kan klare ordinært job.
Altså Sygedagpenge siger jeg har bevidst, og A-kassen siger jeg ike har. Jeg er enig med A-kassen, og ja, det er min læge, stedet jeg var i arbejdsprøvning, kiropraktoren, fysioterapauten, min familie.
Jeg arbejder med at tænke positivt, har lært at man på den måde kan få alt, hm..., jeg er stadig et positivt menneske, jeg skal nok klare det.
Glæder mig til at hører om dit kursusforløb. Måske er der noget jeg kan benytte.

Tine sagde ...

Nu har jeg kun læst med på din blog i en lille månedes tid, så jeg ved ikke, hvad du kæmper med, siden du ikke kan klarer et såkaldt normalt job - hvad det så end er ?

Men hvis det er tredje gang du skal spilde tid med at være på et såkaldt jobsøgningskursus, så burde din a-kasses medarbejder vel have så meget hjemme på første sal, at de kan tænke så langt, at du nok ikke får noget ud af det kursus.

Under alle omstændigheder held og lykke med.

Sister Bonde sagde ...

Abildjyden - hvad er det jeg kan, som du ikke kan?
Tak for dine ord, hvor er det dejligt, at modtage disse kommentarer, som - med garanti - også glæder en masse andre.

Tine - hjertelig velkommen - noget af det bedste er at "høre" fra de anonyme :D
Hvis du læser tilbage, så kan du finde mange, rigtig mange oplysninger om mig ;o)
Tror desværre ikke, sagsbehandlerne ved hvad det skal finde på, eller om de har andre muligheder.
Og tak for dine ord.

Anonym sagde ...

Du har egentlig ret, jeg kan en masse. Jeg skal bare lige holde op med at hænge ved det jeg ikke kan, glæde mig over det jeg så kan nu.

Jeg fik lige fat i et halvtomt glas da jeg vågnede i dag. Jeg vil meget hellere fange det halvfyldte ;-)

Sister Bonde sagde ...

Sådan skal det lyde - abildjyde - go for it.

Helle K. sagde ...

Det er synd, at du skal spilde tiden - der var så meget konstruktivt man/du kunne bruge den på...

Anonym sagde ...

Tak for skubbet, og selvfølgelig kæmper jeg for mine rettigheder.

Grønlandsposten sagde ...

AF-systemet er noget af det mest firkantede jeg nogensinde er stødt på. Har efterhånden hørt så mange underlige historier fra den kant, at min tiltro til det system kan ligge på et meget lille sted. Jeg vil nu alligevel ønske dig held og lykke med kurset, håber du får noget ud af det.

Sister Bonde sagde ...

Helle - du har så evigt ret, tak for dit positive indspark - dejligt.

Abildjyde - altid til tjeneste med et lille skub :D

Tusind tak Grønlandspost - og vi er mange, som har det samme syn, desværre. Det må altså ikke være nemt, for dem som skal arbejde der. Men de bliver nok snart arbejdsløse, med den lave arbejdsløshed ;o)

billedmager sagde ...

Jeg forstår dig så evig godt. Det er en træls adfærde at være jobløs, når de til med skriger på arbejdkræft! Jeg ønsker for dig at det lykkes. Der er også en plads til dig.

Tine sagde ...

Sister Bonde - tak & selv om det nok ikke er verdens mest spændende job at arbejde hos Af, behøver de sagsbehandlere med mere, som er ansat der, jo ikke at have en meget nedladende holdning over for de jobsøgende.

Billedmageren - ja, de skriger på arbejdskraft, men de vil samtidigt ikke betale en ordentlig løn og de forventer at man står til rådighed stort set døgnet rundt.

Jeg søgte en stilling som bogholder og nåede til samtale. Arbejdstiden var man-,tirs-,ons- og fredag 08:00 til 17:00 samt torsdag 8:00 til 19:00 - månedsløn 20.000,00 kroner. Jeg fik lov til at holde en halv times frokost, som jeg selv skal betale, per dag, men jeg skal blive siddende på min plads, imens jeg spiser, for hvis dem i huset eller huset kunder skulle bruge mig.

Jeg svarede: "Det giver der noget mere end 37 timer om ugen", hvortil der blev sagt: "Nu er det så smart, at de timer du har ud over de 37 timer per uge bliver sat ind på en konto, så du kan bruge af dem, hvis du skal til læge, tandlæge med mere, har barns første sygedag eller selv bliver syg"

Jamen altså kan nogen overhovedet taget forstå at jeg sagde "Nej tak" til det tilbud ?

Sister Bonde sagde ...

På god gammeldaws jysk billedmager - det ER træls - og tak.

Tine - har du din egen blog? Og hvis ikke, så har du da en masse, som skal ud.
Tusind tak for alle de ord, og jeg forstår godt, at du sagde nej-tak. Har prøvet noget lign. hos en ejendomsmæglerkæde. Var oppe på 47 timer FAST, derudover det løse, og ikke nogen himmelråbende løn. De er frække, er de.

Tine sagde ...

Sister Bonde - ja, jeg har min egen blok ( den hedder www.denkreativeand.dk ), men jeg har valgt at bruge den som en form for dagbog samt scrapbog med hovedvægten lagt på de gode ting i mit liv.

Den er mit fristed og det er der jeg samler på de gode ting i mit liv. Dermed har jeg ikke skrevet, at jeg ikke også ind imellem skriver om noget af det dårlige, for jeg er desvære meget ærligt i mit blog skriveri, men lige præcist mit møde med det lokale JobCenter samt de diverse arbejdsgiver i forbindelse med min jobsøgning har jeg stort set ikke skrevet om.

Du skal være velkommen som læser, hvis du har lyst dertil.

Sister Bonde sagde ...

Tine - kigger over, når jeg kommer hjem ;o)