søndag den 7. september 2008

Det går mig på

at der rundt omkring i vores vidunderlige blog-verden, er mennesker, som lider, som modtager lussinger, som mister, som svines til, og ikke mindst: som ikke opfører sig ordentligt.

Har skrevet om det før, for mine skuldre er fortsat tunge, efter den omgang jeg modtog - engang - derfor kære bloggere igen: Hvis man ikke kan skrive noget pænt - så lad være med at skrive. Ikke bare som kommentarer - men også i mail. Det gør så ondt på den, som der rammes, og der tænkes så mange negative tanker (som ikke er godt for noget), og ikke mindst at spekulere: HVORFOR
inden man kommer nogenlunde ovenpå igen.
Nogen kommer det ikke, for det kræver så meget styrke og mod, at det er nemmere, at overveje lukning af smukke blogge.

14 kommentarer:

Shabby - Marianne sagde ...

Sådan et godt indlæg Sister, hvor er der nogen hvis eneste merit her i livet er at gøre andre mennesker kende af det - det forstår jeg ikke ....

Anonym sagde ...

Hvor har du bare ret. Jeg undre mig virkelig over, at andre ønsker at være onde. Det er mennesker med et halvtomt glas. Mennesker der ikke har forstået at der er et smukt lys, at du blandt andet har sendt et her. andre se lige billedet, det lys der er, det kan da kun få en til at smile, og få en stor lyst til at redde hele verden for alle der kun har til formål at kritisere og ønsker andre ondt.
Ønsker dig en god søndag.

Annette: sagde ...

Hej Sister, du har så inderlig ret. Hvad foregår der inden i hovedet på mennesker som finder en glæde i at gøre andre ondt? Hvad får en person til at svine en blogger til (jeg går ud fra at det ovenikøbet foregår anonymt)? Selvfølgelig ved vi jo godt at verden er fuld af idioter, som kun har øje for deres egen lille verden og ikke tænker på at deres handlinger sårer, det er jo desværre ikke noget nyt. Godt indlæg.

Helle K. sagde ...

Du rammer lige i plet med dette indlæg - jeg forstår det heller ikke...

Joan sagde ...

Godt skrevet.
Jeg kommer vist - heldigvis - ikke hvor der er blevet svinet til for nyligt, men fatter ikke de, som gider bruge tid på at svine andre til.

Hav en dejlig søndag

Lisbeth sagde ...

Jeg synes det er rigtig træls at du er blevet svinet til.

Det er utroligt at nogen gider at bruge tid på negative holdninger. Man kan sige det meste men bør under alle omstændigheder opføre sig pænt og med respekt for den anden - også når man er uenig.

Lisbeth sagde ...

og skal jeg måske også lige tilføje - bare fordi man har ret til at give udtryk for sin mening behøver man jo ikke at gøre det. Og specielt ikke når det bare har til formål at træde på andre.

Annie Fryd sagde ...

Jeg forstår at det er noget der åbentbart er overgået flere af jer velskrivende og vellæste bloggere, så mon ikke der er sandsynlighed for at det bare er et udtryk for en stakkels usikker persons misundelse?

Sister Bonde sagde ...

"Normalt" plejer jeg, at skrive til hver enkelt, som kommenterer på min blog, fordi: Det føler jeg, at man bør. Folk glæder mig og jeg svarer igen :D
Men her, bør hver kommentar stå for sig selv, for de siger så meget.
Men Annie - desværre tror jeg du har ret.

Emmaline sagde ...

Hvis man ikke bryder sig om indholdet i en blog, kan man jo bare læse en anden, der er nok at tage af! At nedværdige sig til at tilsvine andre på nettet siger mere om afsenderen end modtageren, men selvfølgelig rammer det, vi er jo ikke robotter...

NILLE sagde ...

Øv altså! Jeg kan forstå rundt omkring, at der igen er 'én', der huserer. Givetvis ikke min besøgende - men det gør altid ondt. Jeg fatter ikke, hvad folk opnår med det? Hvorfor ikke bare holde sig væk, hvis man ikke kan lide en blog? Kan man virkelig opnå en form for tilfredsstillelse ved at trykke på Send-knappen.. jeg tror det ikke.

Det gule hus sagde ...

Fuldstændig enig med dig, forstår slet ikke hvad det er der gør, at nogen skal dele lussinger ud. Mon de ville turde at gøre det, hvis de stod ansigt til ansigt med den der skulle have lussingen. - Næppe!

Anja ligenu sagde ...

Hmm...det er tilsyneladende et tema i blogland i disse dage. Madame har også ytret sig.

Jeg ved godt det kan ramme hårdt, men der er kun et godt råd: lad det ligge. Slet mail, kommentar etc. Luk HELT ned.

Jeg har en, måske uskyldig, person i mit nabolag som en dag havde fulgt efter mig hjem for at se hvor jeg/vi bor. Derefter fandt han mit telefonnummer på 118 og sendte sms. Så sendte han blomster. Og så begyndte han at kommentere på min blog. Fordi jeg synes det er så utrolig intimiderende, denne facon, så sletter jeg alt der kommer fra ham. Han skriver ikke grimt, som sådan, men han vil have noget af mig som jeg ikke kan give og jeg har valgt bare at lukke ned for ham. Blot det at skulle tale til hans fornuft ville være en gevinst for ham - og jeg er simpelthen ikke hans gave.

Det er tyveri af andres energi når sådan noget sker. Man kan kun se på det på én måde: der sidder et menneske i den anden ende og du kan ikke vurdere hvorfor personen agerer som personen gør. Blot at bruge energi på HVORFOR og HVEM betyder at personen allerede har dig fanget i sit spil. Det du skal mærke efter er om du er ok med det eller ej - og er du ikke ok skal du som sagt gå HELT ud af det. Ikke vurdere eller analysere, bare lukke ned. Det eneste der er vigtigt er at DU bliver i dig - den anden person lever nemlig igennem dig, så hvis du lader dig rykke skaber du plads til ham eller hende. Lad være med det.

Kærlige knus herfra.

Sister Bonde sagde ...

Flot Anja - tak.