mandag den 15. september 2008

Fik ret - igen

igen, igen.
Første time gik med præsentation af kurset indhold og dem som underviser (2 stk.) - så pause - dernæst 2 timer, hvor "præsentation af deltagerne" stod på programmet.
2 TIMER - kære læsere. Vi taler her om et privat firma, som får penge af kommunen, for at få de "arbejds - not-so-ivrige - personer" ud i ordinært job. Hvad koster det ikke, at 16 mænd og 4 kvinder, skal sidde og sige højt: sit navn, hvor man bor (aht. til evt. samkørsel), hvad har du lavet, hvorfor er du her, hvad har du tænkt dig med dit liv?
Jeg nægtede, som den eneste, min form for boycott ;o)
Kurset er berammet til, at vare fra kl. 09 - 15, hver dag. Kl. 13:15, så der sådan ud:Eneste person tilbage, for jeg havde en aftale hos min fys kl. 14:30.

Havde undskyldt, at jeg måtte gå lidt før - se det var totalt unødvendigt :D

17 kommentarer:

Annie Fryd sagde ...

Jeg lider med dig Sister. Har prøvet den slags kurser, købt og dyrt betalt og ganske ganske overflødige for en del af arbejdsløshedsskaren.... Spild af kommunalekroner ...Fffnnnyyys!

Tine sagde ...

Det lyder fuldstændigt som det jobsøgningskursus jeg var på for fem år siden ...

1. dag i den 1. uge blev brugt på at deltagerne skulle fortælle, hvem de var og lærerne - de var to - brugte tid på at fortælle os, at hvis man ikke lige er akademiker eller pædagog, så er man fuldstændigt værdiløst for samfundet.

De sidste fire dage af den 1. uge gik med at skive vores cv ind hos jobnet.dk, hvilket jeg nægtede, da mit cv allerede lå der. "Så skriver du det bare en gang til, for det et nok fejlbehæftet" var svaret fra lærerne. Det gjorde jeg nu ikke, jeg brugte tiden på at lære to, som aldrig havde siddet ved computer før, hvordan sådan en virker.

Hele uge 2 og 3 gik med at lærerne gennemgik vores cv-er ( to lærer brugte to hele uger på at læse 20 cv-er - effektivt så det batter ).

Hele uge 4 gik med, at vi skulle skrive vores cv om, hvilket jeg nægtede, men efter begge lærers mening, så er det lige meget om man har være juleassistent eller butiksbestyrer, for man har under alle omstændigheder kun været en hjernedød person som har stået i en butik.

Uge 5 og 6 gik med at skrive en uopfordret ansøgning, men min blev dømt forkert, sådant må man ( læs: jeg ) ikke skrive ( den kan for øvrigt ses her ... http://denkreativeand.dk/index.php?entry=entry080520-060000 )) for der er ingen, der kan så meget.

Det, der gjorde mig allermest ham under dette forløb, var, at jeg fik tilbudt ikke mindre end fem længervarende vikariater ( minimum 3 til 12 måneder ) i løbet af de seks uger og det sidste den næstsidste dag, men jeg måtte ikke stoppe kurset i utide for at tage et vikariat på mindste tre måneder, for jeg var på kursus for at lære at sende ansøgninger, så jeg kunne få et job.

Jeg følte, at de penge, som det kursus kostede, var spildte !

et cetera sagde ...

Det er da løgn?!?!? Uh, jeg gruer, gør jeg. Tænkte på om det er lige som min teori om akupunktur og zoneterapi - det virker ikke, men det gør så "nas" at man siger det gør - bare for at slippe ;-D

Sister Bonde sagde ...

Annie - for f.... altså, nogen bliver nød til at gøre opmærksom på, at der er noget rive ruskende galt.

Også til dig Tine - skal jeg udprinte og sende alle disse kommentarer og sende dem til en hr. hjort?
Det er for glat det her.
Tror det er det samme jeg skal igennem for 3. gang. Uholdbart og ulideligt.

Du har ret et cetera - det er der hen ad - stort og inderligt suk.

Tine sagde ...

Måske skulle hr. Hjrot og de andre oppe i toppen sendes på sådant et kursus, så kunne det jo være, at de fandt ud af, hvor værdiløse de er.

Annie Fryd sagde ...

Vi starter bare et alternativt kursus op som kommunenen så kan købe af os, til dyre dyre skattekroner... Vupti, vi er beskæftiget, arbejdsløshedsstatestikken pyntet...og jeg siger intet som helst om at kejseren egentlig har bar r... ;0)

Irene sagde ...

Det system er simpelthen bare for tosset! Hvis arbejdssøgende absolut skal aktiveres, hvorfor uddeler man så ikke en kost til hver og får fejet nogle havegange hos pensionisterne i lokalområdet - eller noget, men den slags kan naturligvis ikke gøres per power-point præsentation og underviseren kunne jo risikere at få kolde tæer i de tynde sko ...
ØV for et resourcespild for ikke at tale om hvor lidt respekt det system udviser for individet! Føj!

Helle K. sagde ...

Det hele er sagt/skrevet, så jeg nikker bare og samtykker... det bliver nogle lange uger. :(

Sister Bonde sagde ...

Tine, Annie, Irene og Helle - tror altså helt alvorligt, jeg gør noget ud af det her. Men der skal tænkes - og det meget seriøst - for vi er mange, åbentbart.

Lene sagde ...

SUK, hvor er det dog tidsspilde af mange menneskers tid.

Irene sagde ...

Jeg har en bedre ide end lige fejning af havegange. Jeg synes det ville være en rigtig god ide hvis ledige gik ud i verden, på plejehjemmene rundt om i landet og var besøgsvenner. Sikken en masse mennsekser der ville blive aktiveret på den konto, også af de gamle i samfundet.

Tine sagde ...

Irene - du glemmer hvis, at der er meget, man ikke må som jobsøgnende.

Da jeg blev arbejdsløst i 1997 - den butik, som jeg var 1. assistent i blev bogstavligtalt revet ned hen over hovedet på de ansatte - klarede jeg ved siden af mit normale langt over fuldtidsarbejde at have følgende ulønnet jobs ... medarbejder på en lokalradio cirka 20 timer om ugen, besøgsven til to ældre og en handicappet cirka 6 timer om ugen, kasser i bestyrelse samt menig medlem af to forskellige udvalg i den bebyggelse, som jeg boede i cirka 3 timer om ugen samt aktiv medlem af den lokale Agenga 24 cirka 3 timer om ugen - men alt dette måtte jeg ikke deltage i eller gøre som ledig indefor butikfaget, for godt nok havde jeg, imens jeg arbejdede, fri hver torsdag - til gengæld arbejde jeg så hver lørdag samt søndag - men hvis jeg gik ud som besøgsven torsdag formiddag, så stod jeg ikke til rådighed for arbejdsmarkedet og så kunne jeg ikke får dagpenge for torsdag og man får jo ikke dagpenege for lørdage og søndage, det er jo weekender og folk arbejde ikke i weekenderne.

Jeg måtte ikke gå til møde eller på radioen om aften, for inden for butiksfaget er der åbent til klokken 20:00 og jeg ville jo derfor ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet.

Så ikke alene var jeg nu ledig, men jeg blev også tvunget til at give afkald på alle mine fritidsaktiverter kort sagt alt det, hvor ved jeg havde en mulighed for at komme ud blandt andre og via mit socialenetværk at komme i arbejde igen og så kommer jo det bedste af det hele ... for til et møde i HK fik jeg at vide, at jeg skulle deltage i noget linedance i deres regig, for som ledig skal man ikke murer sig inde derhjemme, men derimod skal man ud blandt andre.

Åh ikke forstået ...

Shabby - Marianne sagde ...

Jeg er så foraget - det her burde frem for de relevante. Lad dem der har brug for kursus komme afsted og sæt istedet Sister til noget fornuftigt. Pas på dig selv min kære :-)

NILLE sagde ...

Det er virkelig rystende - mest rystende dog, at der er folk i kommunen, som har beføjelse til at hyre et firma, som åbenlyst tager dem ved næsen? Det gælder vel om at spare - det kursus skulle jo koges ned til meget meget mindre - men effektiv - tid! Hvad er deres succesrate for at få folk i arbejde på denne måde? Det lyder fuldkommen grotesk - jeg håber, at du råber op!

Grønlandsposten sagde ...

Åh Sister, jeg føler med dig at du er nødt til at hive dig selv gennem det her kurus. Puha, det lyder til at blive nogle laaaange uger.

Tine: skrækkelige historier, tænk at et system på den måde kan spænde ben for folk, jeg fatter det ikke. Jeg har til gengæld hørt flere sige at AF ikke kan gøre noget som helst for akademikere, gad vide hvem de i det hele taget kan hjælpe?

Eva Sommer-Madsen sagde ...

Du er noget negativ ang. dit kursus - lidt posivitet hjælper tror jeg!

16-09-2008 23:38:00

Sister Bonde sagde ...

Eva - det er jeg såmen ikke, men kan bare ikke forstå, at kommunen bruger penge på dem, for de kunne koges ned til 2 dage (højst).

Har flyttet dig her ned :D