mandag den 20. oktober 2008

Og når vi nu

er ved den dumme last, generer det mig utroligt meget, at serien "Sommer" er fyldt med røg. Mon Skandinavia Tobakko er sponsor, for den slukne DR-kasse? Er heldigvis ikke ene om, at være stødt/forarget. Her er det en lungemediciner, som ytrer sig. For det er jo ikke bare lægen/lægerne (røg Adam ikke også i går?), men de unge piger. Har igen skrevet til DR, for ét eller andet sted, havde jeg da troet det hjalp, at jeg skrev første gang serien blev sendt ;o)

PS: Kl. 14:15 er følgende svar kommet fra DR: Vi har valgt at nogle af vores hovedpersoner skulle være rygere, ligesom så mange andre danskere. Vi beklager hvis de kommer til at fremstå som kæderygere.

18 kommentarer:

johanne sagde ...

Kære sister. Jeg er helt enig. Det er et meget meget dårligt signal at sende. Har selv tænkt de samme tanker.

Dana Watsham sagde ...

Ved du hvad, jeg prøver virkelig at forstå din holdning her - men et eller andet sted er der noget, der glipper.

Hvis du virkelig ikke ønsker at se på, at andre ryger på TV, er det muligt at slukke for apparatet.

Det, som burde være umuligt, er at ville bestemme om andre må se noget, du ikke bryder dig om.

Argumentet om at 'påvirke svage sjæle' holder ikke vand. Jo mere tabubelagt det bliver at ryge, jo mere vil det f.eks. tiltale det indre teenageoprør - ligesom da de var små. Jo mere hys man bliver over noget, jo stædigere bliver de.

Desuden er det jo sådan, at du ikke vil være i stand til at finde en eneste ryger i dette land, der ikke er klar over at deres afhængighed/vane er skadelig. Du kan ikke afvænne dem ved på tantevis at ville gemme synet af vejen.

Jeg holder ellers meget af at læse med hos dig, men indlæg af denne type giver mig en dårlig smag i munden. Undskyld ;o)

Sister Bonde sagde ...

Tak storesister Johanne, så er vi da 2.

Dana - velkommen til - sikke en salut at starte morgenen på. Håber du får bedre smag i munden i løbet af dagen.

Helle K. sagde ...

Jeg bemærker det også, men jeg ved ikke om tv kan få unge mennesker til at ryge - mine ryger ikke og det skyldes udelukkende min gode påvirkning ;)

Min mand som er eks-ryger på 7. år brokker sig hver gang de ryger på tv - jeg er altså mere large.

Sister Bonde sagde ...

Helle - det der undrer mig (så kan Dana også være med ;o) er, at man i alle andre lande, nejjjj måske mest i USA, i nyproduktion af film, fjerner ALT der har med røg at gøre.
Det er som om, at man her i Danmark, går den modsatte vej, og DET begriber jeg simpelthen ikke.
Da jeg ikke kan lugte røgen osv. - generer den "kun" i øjnene - så et eller andet sted er jeg vel large :D Brokker mig i hvert fald ikke over lugten.
Vil fortsat gerne bytte mand - bare i en periode ;o)

Dana Watsham sagde ...

Jamen - det er jo ligesom når victorianske englændere pakkede alle møbler ind i omhæng og flæser, så man ikke kunne se, de havde ben ....

Sister Bonde sagde ...

Der er heller ikke noget, at vise frem her Dana :D Mine ben må gerne gemmes væk. Godt du ikke er helt forsvundet (med dårlig smag i munden), det ville jeg da være ked af ;o)

Anonym sagde ...

Det er vel et faktum at folk, både unge og gamle, blir påvirket av det de ser på film, reklame osv. Dessverre! Men på den annen side skal vel en fjernsynsserie som pretenderer å være realistisk speile alle sider ved menneskelivet, - og danskene røker altså så det ryker. Sånn er det bare. Det ville vært kunstig med en serie der ingen røkte. Så kunne man jo hvis man var regissøre sørge for at det bare var de slemme og dumme som røkte (Tihi!)

Tenk litt over om du ønsker deg at fictionfilm skal være pedagogisk, og litteratur for den saks skyld. Da måtte ingen kjøre for fort, spise usunn mat, drikke et glass for mye osv - så kunne vi lære det.

I kveld begynner første episode av andre runde med Sommer her hos oss. Jeg gleder meg.

Annie Fryd sagde ...

I aftes da jeg så "Sommer" tænkte jeg, at som astmapatient ville jeg aldrig vælge at komme i en praksis, hvor der er den mindste antydning af cigaretrøg i luften... Jeg er blevet så sart og snerpet, når det gælder steder hvor ikke-rygere også skal færdes....

Hva folk gør i den frie grå luft rager mig en høstblomt, bare det ikke er dem jeg holder af og rigtig gerne vil ha i mit liv i mange mange år endnu...

Sister Bonde sagde ...

Hege - tusind tak for dine kloge og smukke ord, du har vel ret. Men når nu vi er på et stade, hvor alle synes det IKKE er ok at ryge. Hvorfor skal vi så bombaderes på skærmen - og i sær at lægerne ryger. Nej, nej, nej.
God fornøjelse med anden ½del og håber ikke du kun focuserer på de rygende elementer :D

Møs til dig Annie. Det er lige de ord, som jeg gerne ville ha kunnet formidle - tusind tak.

kokken sagde ...

Jeg har en læge der er så afhængig af tobakken at han står op om natten for at ryge. Hans kollega er holdt op med at ryge og er blevet meget meget stor. Ham der ryger har stor succes med at få patienterne til at tabe sig. Ikke-rygeren har stor succes med at få patienterne til at stoppe med tobakken. Ak-ja og sådan er der så meget.(Sagde hende der for 4 år siden røg en pakke om dagen - godt og vel) Men det er fint at du tager debatten her min snut :-) God brølt kunne jeg have lyst til at sige. Krammer.......

johanne sagde ...

Tja, som epilepsipatient ville jeg ikke engang bryde mig om at sidde i en rygende læges kontor (selv når han ikke røg). Tænk bare på min ødelagte ferie i et hus, der var blevet røget i (evt. for lang tid siden).
Men een ting af vores erfaringer, noget andet er serien om familien Sommer. Jeg føler ikke, at DR´s svar til dig er særlig fyldestgørende, nærmere lidt "udglattende". Såvidt jeg husker, er det da hovedparten af seriens medvirkende, der ryger? Jeg bryder mig heller ikke om sætningen: "lige som så mange andre danskere". Jeg har indtryk af, at de fleste rygere efterhånden ryger udenfor. Særligt når man er en del af en familie, som også består af ikke-rygere.
Det har DR ikke gjort godtnok.

Sister Bonde sagde ...

Det er f.... uhyggeligt fr. kok, men de HAR et stressende liv, de læger. Men burde også være vores foregangsbilleder.
Flot af dig - stort tillykke - min snut :D

Sister Bonde sagde ...

Johanne - har det helt på samme måde, altså med DR's svar. Og der stod ikke andet.
Måske hvis flere bombadrede dem med: at det er for dårligt, så kom der måske skred i ét el. andet. Man kan skrive her: http://www.dr.dk/DR1/Sommer/20080929121307.htm

johanne sagde ...

Tak kære Sister :-) Jeg skriver. Ser godt efter på søndag og lægger mærke til, hvor mange personer og hvor meget af udsendelsestiden, der bliver røget i.

Sister Bonde sagde ...

Godt Johanne - jo flere jo bedre.
Klem til dig.

Deborah sagde ...

Virkeligheden er jo altså desværre, at flere mennesker ryger og selvfølgelig skal serien reflektere dette. Jeg har desværre også oplevet folk i sundhedssystemet der ryger - også læger!

Sister Bonde sagde ...

Naaaaajjjj Deborah - mon ikke du er lidt gal på den her? Der er flere og flere der forsøger/holder op. Heldigvis.