mandag den 20. oktober 2008

Undskyld - undskyld - undskyld

har altid bebudet, at dette ord er ikke eksisterende på min blog. Vil ikke og bryder mig ikke om, at man siger undskyld for det ene og det andet - her :D Vi har alle vores mening, og frem med dem. Men god orden og tone - frem for alt. Nåååååå jaaaa, det var lige et sidespring, for der blev sagt undskyld, ret mange gange i Rom, og det af ham, som jeg deler børn og hus med. Undskyldningen fra min side, er fordi, jeg vist nok havde lovet ikke, at bringe flere Rom-billeder, men når de nu passer så godt til det skete, nemlig at der var en del ventetid:

Blev ofte fotograferet med ryggen til, for det var det, der blev bedt om: at vende ryggen til og vente.

Den første morgen, hvor vi var klar til, at bevæge os ud i den vidunderlige by, bukker Jens sig ned efter noget han har tabt på gulvet, og ud af hans skjortelommer flyver, så let som en fjer: en cigaret. Manden er jo holdt op. Eller det var da, hvad han har sagt, helt tilbage fra april. Godt nok ikke sjovt, at starte en ferie på den måde. Han var en stor undskylding, og der var ikke det jeg ikke måtte få osv. osv. Han kan ikke (vil ikke) holde op, derfor blev jeg bedt, om at vente, når han gik egne veje, for se ham ryge, måtte jeg ikke.

Det eneste jeg fortsat ønsker, er at han holder op. Det er skrækken for, at miste sin kæreste, som er slem. Undskyld.

21 kommentarer:

et cetera sagde ...

Det er så svært det dér, Sister ... Jeg forstår jo dine "bevæggrunde, det véd du - men vi kan ikke "bestemme" over andre - viljen, lysten - og i dette tilfælde også "evnen", for alle ved jo at det ikke er nemt at holde op - kan kun komme fra rygeren selv. Du og jeg kan godt blive enige om, at der kun er ting der taler FOR et rygestop - men jeg kender jo kampen "indefra" - og nemt, det ER det altså ikke ...

Sister Bonde sagde ...

Du er så dejlig klog et cetera - bare jeg havde lidt af din ro, overfor dette emne. Tak.

Anonym sagde ...

Uha - jeg kan jo lige som se det fra begge sider, fordi jeg selv står midt i problemet. 3 måneder uden cigaretter sidste vinter og 3 måneder igen i sommers. Så kom den dag i kongens have, og nu.... du har fuldstændig ret: der er ingen argumenter for at ryge, men en pokkers masse argumenter for at holde op. Men det er bare ikke så nemt.

Øv, jeg har regel om at jeg ikke vil diskutere cigaretter på nettet. Det skyldes selvfølgelig, at jeg selv synes det er både flovt og dumt at jeg ryger. Men nu kommenterede jeg så dit indlæg alligevel.

Mht at undskylde: hmmm, det er selvfølgelig en meget fin holdning du har. På den anden side, så har man nogen gange et behov for at undskylde. Og det har Jens altså haft i Rom. På den måde kan din holdning blive en afvisning af hans behov. Det er forøvrigt et behov som jeg godt kan forstå, for han ved jo at du er ked af at han ryger. Når han siger undskyld, viser han jo faktisk at han anerkender dine følelser - men du anerkender ikke hans følelser, hvis du afviser hans undskyldning. Når han undskylder, så beder han jo faktisk om din accept eller tilgivelse for at have denne last eller "fejl". "Undskyld" er et vigtigt ord. Når det er oprigtigt ment, så udtrykker det, at(i dette tilfælde) Jens har et behov.

Sister Bonde sagde ...

Tak Jens - hvor har du ret, det er nemlig lige sådan det er. Tusind, tusind tak - du ramte ind til et hjerte, som er ked af det, og som er stenhårdt.
Klem til dig fra mig

Anonym sagde ...

Sludder og vrøvl - dit hjerte er kke stenhårdt. Du har et stort og varmt hjerte, så godt kender jeg dig i hvert fald. Men jeg kan godt forstå at du er ked af at Jens ryger - det er han med garanti også selv inderst inde. Ellers ville han ikke undskylde.

Sister Bonde sagde ...

Gu er det så Jens og gu er han så altså Jens. Fik du den :D

ingedk sagde ...

Jeg føler med din stakkels mand, han har det hårdt. Jeg har selv været ryger i tonsvis af år men stoppede for 5 måneder siden efter en omgang coach.
Skynd dig på apoteket at købe nicorette inhalator, det er en cigaret med udskiftelig nikotin kapsel indeni, den har hjulpet mig helt utroligt. Hvis ikke jeg havde den at stoppe i munden kunne jeg ikke have holdt mig fra de rigtige cigaretter for trangen er der stadig og den er vedholdende.

Sister Bonde sagde ...

Åhhhh Inge - han har det hele. Men er det ikke det bedste HELT at holde. De andre ting er jo bare narresutter.
Men flot af dig - stort tillykke.

Kom så igang sagde ...

Vi har vist det samme problem, men en mand der gerne vil holde med ryge,men har svært ved det,og jeg vil også gerne beholde ham.
Da jeg aldrig har røget, ved jeg jo ikke hvor svært det er at holde op.

Donald sagde ...

Jeg troede at de fleste rygere røg fordi der var andre tilstede som røg? Eller for at kvæle ensomheden og sorgen over at livet er skuffende?

ingedk sagde ...

Søde sister, os der ryger eller har røget har jo haft narresut hele livet.
Det tager 30 dage at ændre en vane ( uvane ) fik jeg at vide.

men vaner sidder fast, jeg har præsteret at tænde ild med ligtheren til pseudocigaretten i min mund !
heldigvis var der ingen der så det

Annie Fryd sagde ...

Jeg undskylder lige.... for at ha været her igen og igen uden at sætte mit fodspor ;0)

Et af de følsomme emner det her med rygning. Stationsforstanderen har også røget, men er vist ved at være på den stabile side, hvor han faktisk både kan klare et vist stressniveau og festlige lag uden at falde i.

Ikke at det er afgørende for at han holder sig fra cigaretterne men at jeg fortalte ham, at det influerede på graden af min lyst til at kysse og være ham nær, bilder jeg mig ind har motiverende indflydelse... Nu kysser vi meget mere igennem, og jeg nyder at hans udåndingsluft ikke lugter og smager af røg :0)

Sister Bonde sagde ...

Conny - det er jo lige det, vi vil så gerne beholde dem vi elsker - men det er måske OGSÅ egoistisk?

Donald - det troede jeg også. Men når man gemmer sig, og er helt sig selv, hvad er vi så ude i - du dejlige vismand :D

Inge - det har jeg heller ikke læst :D Ha, ha, ha - du må da godt nok ha fået et mindre chok.

Annie - du MÅ ikke undskylde her :D
Hvor er det godt, at kysse igennem, dejligt, dejligt.
Tak for dine ord.

Lene sagde ...

Kære Sister, at stoppe med at ryge, at tabe sig, at komme i gang med at motionere, er alt sammen ændringer af vore vaner, og det er ikke nemt. Nogle skal prøve mange gange og nr. 100 gang lykkes det. Min mand har forsøgt gennem mange år og vores børn har skældt ham ud, og ville at jeg skulle presse ham, det ville jeg ikke, for min holdning er, at man selv skal være motiveret, før lykkes det ikke. Nu har han været røgfri i 1 år og 10 måneder, og denne gang tror jeg på det. Jens holder den dag, han er motiveret for det, så kære Sister, jeg forstår din angst og dine følelser, men han er nødt til selv at komme til erkendelsen.

PS det er mig, der slettede kommentaren ovenover,vil du slette den?
Jeg kom til at bruge dit navn ;-)

Anonym sagde ...

Jeg kan godt forstaa, at du blev skuffet og har svaert ved at bruge hans undskyldning til noget. Du gik jo og troede...
Jeg er selv hold op med at ryge for omkring halvanden maaned siden med hjaelp fra Allen Carrs bog. Jeg skulle laese den to gange foer end beskeden fed ind. Jeg er faktisk gaaet fra, at synes at rygning var hyggeligt til at det er noget naer det ulaekreste, som man kan udsaette sig selv for. Jeg har ikke lyst til at ryge, heller ikke sammen med god mad og vin eller drinks for den sags skyld. Jeg er vist intet mindre end frelst.
Maaske kan du lokke Jens til at laese bogen og goere en ekstra indsats (man maa ryge mens man laeser bogen - det er da lidt af en gulerod!)? Jeg haaber i finder en loesning, som kan goere jer begge glade ;-)

Sister Bonde sagde ...

Lene - tak for dine smukke ord - og du må gerne kalde en spade for en spade = Inger
Har vist brugt det før, og Tina i London skriver aldrig andet, så du er velkommen, søde.
Du har så evig ret mht. motivationen, men den er der jo, og alligevel ikke. Måske er det også nemmere at snyde, både og mig og mest ham selv, når jeg ikke kan lugte noget.
Det er jo netop angsten og det at man ikke kan få ind i sin hjerne, at folk begår langsomt selvmord. Hårde ord, men det er jo det det er.

Fisker - hedder du Pernille? Jeg kalder dig for Fisker til andet er bevist :D
Stort - KÆMPE stort tillykke til dig - uhhhhh, hvor er det godt. Hold ud - det er værd at kæmpe for.
Jens har læst bogen, og du har nok ret, mht. at læse den x 2. Finder den frem og lægger den disket på hans natbord - igen :D

Anonym sagde ...

Yes, Sister, jeg fangede kommentaren! :D

Og så vil jeg lige tilføje, at jeg bliver også påvirket af kommentarene i denne tråd. Måske skulle du også lokke Jens til at læse dem.

Anonym sagde ...

Yes, Pernille :-)

Jeg synes, Jens kommer med et godt råd. Lad din mand se kommentarerne også og se om han med tiden ikke kunne tænke sig at læse bogen igen. De andre har helt ret, man skal være motiveret for at kunne gøre det.

Husk på at man også kan være motiveret og ville det, men mangle at tro på sig selv og successen fordi det virker uoverskueligt når alt kommer til alt.

Sister Bonde sagde ...

Tror du virkelig, at det er en god ide Jens. Swester siger: at denne blog er en lang kærlighedserklæring til hendes bror - hmmmmmmm.
Dejligt, hvis du (din sundhedsnarkoman) kunne stoppe :D

Okay - okay - okay Pernille :D - gode ord til mig og forhåbentlig mange, mange andre. Tak, tak, tak.

Lene sagde ...

For min mand blev motivationen at han hostede mere og mere, og tænkte at hvis han ikke stoppede nu, så blev rygning hans dødsårsag, men han fortalte ikke os andre om hans planer. Gik med det i et halvt år og gjorde sig klar til at stoppe, også mentalt.

Nå ja, Inger ;-) en af de mange gange, hvor han var stoppet, havde jeg flere gange spurgt, om han var begyndt at ryge, hvilket han bedyrede, han ikke var. Kort tid efter kom jeg ud i den gamle stald, han så lidt mærkelig ud og pludselige begyndte han at grine, og ud af munden væltede røg. Han havde lige inhaleret, da jeg overraskede ham, cigaretten var kylet bagud ;-)

Sister Bonde sagde ...

Lene - ingen hosten her - endnu ;o)
Jeg har jo også spurgt flere gange, hvordan han havde det med at være holdt op, og han var meget afvigende. Jeg kan jo ikke lugte det, så det er jo meget nemt at skjule.
Men da vi var i Berlin, overraskede jeg ham i en gadeport, han var li'som din mand. Altså, altså :D