fredag den 17. oktober 2008

Søndag i Rom II

Vi tog Metroen til Spagna, for som fortalt før, var fødderne godt nok brugte. Men vi skulle ud igen, heldigvis, for hvilket skue af mennesker og så blive budt velkommen af dette kor.Det er og bliver flot, at høre opera in open space, ærgerligt, at jeg ikke optog med lyd. Der blev klappet og der blev piftet og de blev ved. Dejligt.At man kan slukke tørsten overalt i Rom, det bedste, mest rene vand i verden. Der er små drikkeposter, på stort set alle gader, dette er dog ét af de større drikkekar. Man behøver altså ikke slæbe rundt på vandflasker i rygsækken, for vandet er inden for rækkevidde.Sidst vi var i Rom - 2005 - var vi til opera på denne plads. Fruen faldt i dyb søvn og oplevede ikke ret meget af La Traviata. Jens mente, at pladsen skulle udforsket endnu mere, denne gang, så vi startede med at gå til messe.
Kirken ligger lige for foden af trappen på Piazza del Popolo, og vi kom derop, selvom jeg næsten måtte bæres :D I bogen "Turen går til Rom" står der: Nyd udsigten fra terrassen ud over Piazza del Popolo. Her kan man forestille sig selv som midtpunkt i et kunstværk med solnedgangen over Rom som baggrund. Dette læste vi da vi kom hjem. Ofte er det skønt, at opleve ting - uden af have læst om dem først - at det bør og skal man. Ikke gå efter noget som helst, bare fylde Rom ned i maven, der er nemlig så meget. Det er en nydelse, at gå og gå og gå, og opleve nyt på hver gade, plads, ned langs Tiberen osv. osv. Det er slut, vi skal hjem, vil vi det: Najjjjjjjj.

Mandagen gik med, at vandre rundt i nogle parker i nærheden, pakke og afsted. Tak for denne gang, det var vidunderligt, som sædvanligt. Hotellet hed Crosti og var perfekt, god beliggenhed, skønne folk, som stod på tæerne for dig.

12 kommentarer:

Shabby - Marianne sagde ...

Du giver sådan en lyst til at se Rom og sikke et flot vejr i havde med jer. Nu må batterierne da være ladet op?

Sister Bonde sagde ...

Tak Marianne - glæder mig - måske du skulle se andet end Venedi :D Mange af gaderne minder meget om Venedi, så du vil ikke føle dig total lost.
Batterierne til kameraet er ladt op ;o)

Toni sagde ...

Disse billeder er endnu bedre! Der er så mange små skatte rundt omkring i centrum af Rom, og du har da fået fanget mange af dem her. Jeg er især vild med månebilledet i slutningen af indlægget - virkelig smukt!

Tør man spørge, hvor mange billeder I har taget på denne tur?

NILLE sagde ...

Jeg har aldrig tænkt på, at vandet kunne drikkes direkte fra fontænerne - god oplysning ;-)
Det er jo genialt!

Meget smukke aftenbilleder... jeg vil til Rom igen! Suk!

Lene sagde ...

Du har fanget en ganske særlig stemning på de aftenbilleder :-)

Sister Bonde sagde ...

Toni - tusind tak - det glæder mig altså virkelig meget. Jamen - ca. 300 billeder - vil du se flere? :D

Nille - afsted igen og prøv det, for det er godt. Der er noget med at de forskellige fontæner har forskellig smag. En hel kunst - siger kenderne.
Tak for rosen. Dejligt.

Tak Lene - I må afsted til Rom - også :D

et cetera sagde ...

Jeg må have min "vand-mand" med derned - og smage på fontænerne :-) - og - med fare fo at blive kedelig og gentage mig selv - hvor ér dine billeder dog dejlige - er de taget med det nye kamera - for så er du da allerede helt "dus" med det!

Sister Bonde sagde ...

Jeps - er taget med det nye kamera et cetera. Jeg er svært tilfreds med det.
Du bliver da aldrig kedelig, og tusind tak for roserne - dejligt, dejligt.
"vand-manden" kan du godt lade blive hjemme, man bruger hænderne til at drikke af, og det er godt nok :D

Anonym sagde ...

Jamen så fik I jo hørt lidt opera. Dejligt. Det må være fantastisk, når det slet ikke er planlagt, men man pludselig bare står midt i det.

Sister Bonde sagde ...

Det gjorde vi nemlig Jens - og du ville ha nydt det, simpelthen. Det var så smukt.
Vi må på operatur til Rom - du og jeg (og dem der vil med ;o) i flere uger :D

Toni sagde ...

Jo tak, jeg vil meget gerne se endnu flere billeder fra Rom! Det er 11 år, siden jeg sidst har været dernede, så det hjælper altid lidt at se andres pletskud :-)

Sister Bonde sagde ...

Jamen det skal du få Toni - senere - og tak for rosen.