mandag den 10. november 2008

En gammel kunstner XIII

I meget gamle dage, dengang hvor fruen havde fast arbejde, host, host, host, var jeg ansat i Undervisningsministeriet - jo, jo - i en afd. som var noget helt for sig selv. Vi boede nemlig ikke nede ved kanalen, men i Peder Hvitfeldts Stræde, dejlig tæt på alt i den indre by af København. Der er uhyggeligt meget man IKKE kan undvære, når man går tur i sin frokostpause :D

Vi voksede os store og sunde, dermed behov for udvidelse. Og helt tilfældigt, var lejligheden i forlængelse (vi var på 3. sal) ud mod Købmagergade, ledig, der blev lavet trappe og dør imellem de to beboelser.

Men der skulle jo ryddes op og planlægges, hvordan kontorer, møde- og undervisningslokaler skulle placeres. Det hele ret spændende at være med til. En dag, hvor jeg går derovre helt alene og rydder op, åbner jeg ind til en skunk under et vindue. Her finder jeg den ene flade papkasse efter den anden, fyldt med tegninger.prins

Det viste sig at være originaltegningerne til tegneserien Prins Pilfinger, som Ingvar (1908 - 1950) leverede til Politiken frem til 1949. Der var både store A3 sider og enkelte striber med 3 tegninger.

ingvar2Her går ærlige Sister så ind, og overrækker fundet til chefen, som pænt ligger alle tegningerne ud på lageret. "Det bliver vores kapital til noget godt en dag" blev der alvorligt sagt. Der lå de og de blev liggende. Spurgte ham en dag, om jeg ikke måtte få én tegning, og det er så den som I ser på billedet, og som hænger her i stuen.

Hvad der er sket med alle de andre - tjaaaaaaa - jeg rejste derfra og i dag er afdelingen lukket. Men håber da, at der er nogen der er blevet rige på mit fund :D

9 kommentarer:

et cetera sagde ...

Du er så smækfyldt med dejlige historie, du kære - og hver eneste af dem føjer endnu en brik til elskelige menneske du ér :-) Tak for denne her om "Prins Pilfinger" - og ikke mindst erindringsglimtet!

et cetera sagde ...

"dejlig historie og dejlige historier" - skulle der stå ;-D

Sister Bonde sagde ...

Ejjjjj et cetera - der bliver længere og længere imellem dem :D
Men når de så dukker op, og man får dem skrevet, er det jo meget sjovt.
Selvtak - og kan ikke love en anden gang.
I dag i sproghjørnet, var der noget om de glemte "r'er" i enden - helt tilfældigt ;o)

Anonym sagde ...

Sikken en sjov historie. Uanset hvad der er sket med tegningerne, så håber jeg de er havnet et sted hvor nogen passer godt på dem.

Sister Bonde sagde ...

Tak Jens - sådan har jeg det også - lidt, for med de priser der er på tegningerne - kunne jeg godt nok ha delt godt og grundigt ud :D

NILLE sagde ...

Det er ligesom mine gamle Michelin-reklamer, som er ca. 100 år gamle. Jeg fandt dem også i et gammelt lagerrum - men de andre ville smide dem ud!!!! Jeg ved, hvad jeg ville kunne få for dem - men den slags ting har ingen pris - fordi de er smukke som din tegning - og fordi de minder os begge om en dejlig tid på en elsket arbejdsplads.

Sister Bonde sagde ...

Nemlig Nille - og dog - de papkasser måtte da godt have stået her på mit lager. Men man bliver ikke køn af at gå og ærge sig - har jeg hørt :D
Har du dine plakater oppe og hænge?

Marina sagde ...

Sikken et fantastisk fund. Du må have været helt høj af glæde den dag. Jeg tror det var godt du afleverede tegningerne for i modsat fald tror jeg den dårlige samvittighed ville have gnavet i dig længe efter at pengene var brugt.

Det med r'erne hørte jeg også godt og mens jeg lyttede krummede jeg tær, for jeg ved jo godt at jeg selv er helt ude af stand til at gøre den slags rigtigt. Jeg er født ordblind og har måtte kæmpe mig til at skrive nogenlunde læseligt, men helt godt, det bliver det aldrig og r'erne er bare et særligt grimt problem.

Sister Bonde sagde ...

Marina - stort velkommen til bloggen - og det med at være høj, kan jeg simpelthen ikke huske. Tror ikke helt det gik op for mig, lige i sekundet, hvilket fund det faktisk var.

Ud fra, hvad du skriver er det overhovedet ikke til, at skimte en anelse ordblindhed. Godt nok flot kæmpet.
Han beskrev også det med ligge og lægge - her er jeg stået af for mange år siden. Kan simpelthen ikke finde ud af det.