lørdag den 8. november 2008

Til dig, som ikke

har været i Rom, er her en anbefaling. Vi har "kun" været der 2 gange, men det er bestemt alt for lidt, man bliver aldrig færdig med den by.

untitled Men de 2 gange, har vi hver haft en guide i vores tasker/baglomme, for hvis man lige skulle læse om noget bestemt. Godt nok er de små og handy, men de fylder. Derfor - læs bogen: "Rom for livsnydere", inden du tager afsted. Skriv noter på, hvilke restauranter/steder du gerne vil besøge, og brug så kun penge på et godt kort over byen. Det er nok.

Har nemlig her til morgen/formiddag læst bogen, (endelig fik jeg lokket den væk fra Jens ;o) og den er intet mindre end fantastisk. Er skrevet af Anders Grøndahl, som virker totalt forelsket i byen, og han skriver med følelse og en indlevelse, så vi er altså snart dem der er fløjet - igen.

Var jo så heldig, at få bogen i føsdagsgave, men lån på biblioteket, eller køb på tilbud.

badekarTil Nille, som blev overrasket over, at man kan drikke vand direkte af en berømt fontæne, står der: "Ikke alene har Rom rigelige forsyninger af frisk kildevand, som kun sjældent forurenes med klor. Kvaliteten af disse vande er endog meget høj, og den diskuteres indgående romerne imellem. Det er således ikke uden grund, at folk drikker direkte fra rørene på f.eks. La Barcaccia-fontænen foran Den spanske Trappe. Det er blødt Acqua Vergine-vand, der fosser her, altså det samme som i Trevi-fontænen".

11 kommentarer:

NILLE sagde ...

Det er en rigtig god metode - at læse inden og notere. Hvis man har næsen i en guidebog oplever man jo ikke byen på samme måde.

Det med fontænerne er rigtigt interessant - tak for opklaringen... og det er noteret, hvis jeg skulle være så heldig ;-)

Sister Bonde sagde ...

Nille - har ikke prøvet metoden, men tror faktisk at Rom lige er byen at gøre sådan i. Der er jo noget at se på i alle gader, så et kort er nok.
Selvtak og skål (det smagte vidunderligt), når du kommer der næste gang :D

Toni sagde ...

Tak for et godt bogtip om en skøn by - den vil jeg få fingre i snart.

I øvrigt ER det pragtfuldt velsmagende og køligt vand, man drikker af fontænerne (jeg har selv prøvet :-)

et cetera sagde ...

Jeg fortryder, at jeg ikke også købte én til os selv - når Jens er så begejstret, tror jeg måske den også er noget for min husbond - og vi "koger" jo lidt på en lille dannelsesrejse med Yngste dertil i foråret ;-)

Sister Bonde sagde ...

Toni - selvtak - vandet er så godt, og fordelen er, at man ikke behøver at slæbe rundt på en dunk vand. Der er vandposter/fontæner overalt.

Et cetera - til den pris, er det total uforståeligt. Den koster jo op til kr. 300, så du har virkelig gjort et kup. Vil du låne den :D
Har bestilt endnu en af Hr. Grøndahl, må bare eje.
Håber dælme I kommer afsted ;o)

Anette sagde ...

Har endnu ikke været i Rom - men det er et af de steder jeg gerne vil se. Tak for tippet ;)

Sister Bonde sagde ...

Anette - du SKAL se, det er og bliver en af de mest vidunderlige byer. Selvtak.

Anonym sagde ...

Jeg har kun været i Rom en gang, men det bliver helt sikkert ikke den eneste gang.

Det er ganske enkelt en fantastisk by som jeg bare kunne blive ved med at gå rundt i :)

Sister Bonde sagde ...

Hej Leif - og velkommen til bloggen :D
Det er nemlig lige det man kan, blive ved og ved og ved.
Overvejer rigtig meget, at holde jul dernede i år. Kunne være pragtfuldt.

Anonym sagde ...

Jeg må indrømme, at jeg også undrede mig lidt, da du skrev om at drikke vand af fontænerne. Det er vi jo ikke vant til i Danmark. Men det er vel fordi at der er så meget varmere i Italien, at det nødvendigt at kunne drikke vand rundt omkring.

Sister Bonde sagde ...

Jens - Rom har verdens bedste vand, og har altid haft det. Faktisk meget spændende at læse om, hvordan det blev organiseret for tonsvis af år tilbage, og fortsat fungerer.