fredag den 5. december 2008

Der er ingen energi

der er ingen lyst, der er ingen glæde, det øverste af hovedet ligner næsten dagens morgenlys.morgen

Lederen af vores børns børnehave (mange år siden) sagde engang: "De folk, som bør vælges ind i forældrebestyrelsen, skal helst have fuldtidsarbejde, sidde i andre bestyrelser, gå til sport og meget andet, fordi: de har mest energi".

Det er altså ikke løwn. De når meget, meget mere, end "os", som bare går herhjemme. Man udskyder hele tiden til imorgen, vi har jo ikke andet end tid.

Engang (også for mange år siden), var jeg arbejdsløs i en kort periode, og nøjjjjjj, hvor jeg glædede mig til, at skulle gå på udstillinger, byture, med de andre hjemmegående tøser. Hver gang jeg spurgte, om de ville med til det og det, var svaret: ikke lige i dag, kan ikke magte det, skal vaske, stryge og så meget andet. Jamen i guder, de havde jo ret, man overkommer ingenting.

Alt dette bare for at sige: Glæder mig faktisk lidt til, at komme igang på mandag.

13 kommentarer:

Frk. Bibo sagde ...

Lyder godt, kære mor nr 2. Bare giv gas dér på mandag. ;-) Weekend-kram!

Helle K. sagde ...

Hvor har du dog ret - jeg ville ønske, at jeg skulle/kunne på mandag.
Held og lykke og god vind på mandag - det bliver toppen af poppen :)

Sister Bonde sagde ...

Bibotøs - skal nok prøve det bedste jeg kan skrabe sammen af gas ;D
I lige måde weekend-kram

Helle - ved ikke om det er mig der har ret - nok mere den skønne leder i børnehaven :D
Har lige fået en afbudstid hos lægen kl. 12:10 - dejligt, dejligt - alt skal jo klares inden afgang mandag.
Tak for held og lykker og toppen af poppen :D

Lene sagde ...

Bliver lige lidt stille, for jeg trykkede ind på dig, fordi de første linier passer til min tilstand, men resten af indlægget passer så ikke ;-)
Håber du og jeg finder noget energi :-)
Held og lykke med på mandag

Nille sagde ...

Jeg kan sagtens følge dig - det som man misunder andre, når man arbejder, er lige pludselig ikke så attraktivt når det varer for længe.

Jeg måtte holde en lille dundertale forleden dag for en ven, som nu i snart to år har gået frivilligt hjemme - men som netop ingenting når... fordi det altid kan udskydes! Så nu fik han besked på at komme igang igen!

Det bliver dejligt for dig at komme igang på mandag - så nyd den sidste dag, hvor der ingen energi er - jeg er sikker på, at den kommer tilbage mandag aften ;-)

Tine - den kreative and sagde ...

Jeg kan ikke følge dig, for jeg når lige præcist alt det plus meget mere, som jeg gerne ville have tid, imens jeg arbejdede, lige for tiden, hvor jeg er hjemmegående, men der er måske den forskel, at jeg selv har valgt at "bare gå hjemme".

I bund og grund er det vel et spørgsmål om selv disciplin eller mangle på sammen, hvis folk ikke når noget, imens de er hjemmegående.

Hvis du vil vide mere om min beslutning men hensyn til at gå hjemme, kan du læse noget om den her ... http://denkreativeand.dk/index.php?m=09&y=08&entry=entry080916-060000

Ok, der er dage, hvor jeg ingenting når eller kun når meget lidt, men det er ikke fordi jeg bare kan gøre det i morgen, men fordi jeg simpelhen ikke har energien til at foretage mig noget fornuftigt de dage og dog, når jeg så snakker med andre, så synes de, at jeg selv på mine "dovne dage" knogler der ud af med 120 kilometer i timen.

Det er godt nok ikke in at sige, at man er kørt ned, men det er jeg og det var mit sidste job, som gav mig det endelig skub helt ned. For jeg kunne ikke holde til at arbejde i 50-60 timer per uge i mere end 1½ år, hvilket vel også var for dårligt, men sjovt nok har min chef været nødt til at ansætte fire på fuldtid til at varetage de opgaver, som jeg kunne klare alene, så helt doven har jeg vel ikke været ?

Held og lykke med på mandag, jeg håber, at du bliver glad for dit nye job.

Og god weekend til dig og dine.

Lotten sagde ...

Jamen altså, energi skaber mere energi. Det er ligesom med fysisk træning. Man skal overvinde sig selv, men når man så er kommet afsted bliver man både friskere, gladere og sover bedre.
Og det er vel ligesådan med mental energi? Hvis man som du har haft nogle store op-ad-bakke-oplevelser og bare sukker efter at få lov at komme ud på arbejdsmarkedet, så er det måske sværere at finde gejsten til at gå i krig med alt det andet, end hvis man selv - som Tina fint beskriver det - selv har valgt at gå ledig.

Jeg tror, du kommer lynhurtigt ovenpå, så snart du kommer i sving igen. Og nu er der faktisk ikke ret lang tid til på mandag :-)

God weekend!

Sister Bonde sagde ...

Lene, Nille, Tine og Lotten - tusind tak for alle jeres gode og smukke ord. De varmer bare så meget, mere end I aner. Håber også at de glæder en masse andre, som kommer forbi. For det ER vise ord.
Knus til jer alle.

johanne sagde ...

Du har fuldstændig ret, sister.
Og netop for at undgå den tilstand, så er det, at jeg har lavet "arbejdslister". Både Svend og jeg har mål, som vi prøver at gennemføre lige præcis den dag.
Det er nemlig en ond cirkel. Man bliver utilfreds med sig selv, man orker mindre og mindre. En del af grunden er jo også, at udfordringerne er forsvundet - i hvert fald for mit vedkommende.

Anonym sagde ...

Man kan hurtigt komme i den der tilstand, hvor man ikke når noget som helst og ser alt for meget fjernsyn. Eller bruger alt sin tid på at blogge. Eller lignende. Jeg kender det godt.

Jeg synes det svinger rigtig meget for mig og lige nu er jeg i en god periode, hvor jeg synes at jeg når alt det jeg skal. Det er rigtig dejligt, når tiden ikke bare forsvinder ud i den blå luft.

Jeg håber det bliver rigtig godt på mandag; at du møder en masse søde og nye kollegaer, og at det er et spændende job som du bliver glad for.

Sister Bonde sagde ...

Jens - ser stort set aldrig fjernsyn, men blogger - det gør jeg.
Og hvor det glæder mig, at du er i en god periode, skønt at læse.
Håber også det bedste mht. på mandag - det bliver godt nok lidt grænseoverskridende. Har ikke været i job i over 2 år. Suk hjerte - brist ikke :D

et cetera sagde ...

Det bliver supergodt - det er jeg sikker på. Jeg har en god fornemmelse med det nye arbejde - sådan en 6. sans der siger, at det er et sted hvor man vil værdsætte alle dine fine kvaliteter efter fortjeneste - og dét i sig selv, tror jeg, kommer til at give dig masser af energi.
P.S. Absolutely love the nissemænd!
- og LAMPEN, OH BOY, siger jeg bare - den har du anskaffet mens jeg sad og dasede i den franske sol - og den har jeg helt overset da jeg læste op - jeg er totalt vild med den ...

Sister Bonde sagde ...

Åhhhh altså et cetera - det er jo ikke til at vide - men jeg sætter enorm stor pris på din 6. sans :D
Vi lover også the nissemænd ;o)
Ejjjj, hvor dejligt, at du så endelig ser den. Den var sindssyg dyr, men måtte altså bare eje den. Har ikke fortrudt et sekund.