torsdag den 4. december 2008

Hvorfor er det lige,

nissejulestemningen for andet år i træk, er væk? Kræfterne, der skal til for at åbne julekisten, (hvor julestemningen gemmer sig) er totalt svære at finde. Men her over middag, tog fornuften magten, for hvis der skal nåes noget, inden dagene skal fyldes med fast arbejde - langt væk - er det nu.

Når så den lille trækiste åbnes, hvor huset elskede nisse sover, og som er supertosset, over der går så lang tid imellem, han kommer frem, ja så går der hurtigt et par timer med af få resten frem. Dog forbliver julepynten på pulterkammerloftet urørt, julen holdes nemlig ikke hjemme.

Men noget er dog "heldigvis" klaret, samtlige julekort er afsendt i dag, julegaver købt og pakket ind, det er jeg ganske svært tilfreds med :Dnissebarn

21 kommentarer:

Catherine sagde ...

Det er et meget flot nissebaby træ pynt, ser næsten helt ægte ud der den ligger..

Sister Bonde sagde ...

Catherine - det er nu vores lampe, som skønne nissebaby sover ved, og det er ægte :D
Ællllsker lampen og nissen. http://sisterbonde.blogspot.com/2008/07/man-kan-alts.html

Anonym sagde ...

Julestemning er sådan en uhåndterlig og uregerlig størrelse. Den er ikke altid nem at fange. Jeg synes heller ikke at jeg er i julehumør, men det kommer nok på et eller andet tidspunkt.

Sister Bonde sagde ...

Tror du virkelig det kommer Jens - jeg tvivler efterhånden på mine gamle dage :D
Men du har ret - som sædvanlig - det er en underlig størrelse, den julestemning.

Anonym sagde ...

Jeg er heller ikke helt i julestemning, men det er nu heller ikke fordi jeg bevidst har forsoegt at komme det.
Maaske skulle jeg flette nogle stjerner og haenge lidt op. Det kan da kun hjaelpe paa projektet :-)

Sister Bonde sagde ...

God idé Pernille - det hjalp her :D

johanne sagde ...

Jeg vil heller ikke påstå, at jeg er i julestemning. Jeg arbejder bare! Sætter nisser frem og bager - fordi jeg er nødt til det! Julestemningen bestemmer man ikke selv over, men i den her mørke tid ville det hele da være lidt nemmere med en smule julestemning.
Håber du snart finder din.
Den lille nissebaby er ganske vidunderlig :-)

Sister Bonde sagde ...

Johanne - har fået min lille nissebaby, som sover så godt og trygt - af min kusine. Skal jeg forhøre, hvorfra?
Der er ingen julestemning her overhovedet - bare pligt at hive det frem - og DET gider jeg næsten ikke.
Wha ær det da for någet?
Tak for dine ord :D

johanne sagde ...

Nej, sister, du behøver ikke at forhøre. Der står desværre ingen nisser øverst på mit budget :-)
Jeg gider heller ikke hive julestemningen frem, men hvad skal man gøre, når hele familien har bestemt at holde julen her. Nogen ville da blive skuffet, hvis her ikke var lidt julepyntet .-)

Sister Bonde sagde ...

OK - Johanne - lader kusinen hvile i denne omgang ;o)
Du skal nyde, at hele familien kommer, ville ønske de gjorde det her. Har det bedst med at være hjemme, det må blive til næste år.
I weekenden pynter du og Svend helt vildt :D

Frk. Bibo sagde ...

Hvis du finder stemnigen, så send sms m opskriften. Jeg er stået af. :-/

Sister Bonde sagde ...

Det skal jeg gøre - eller - lover ikke noget Bibotøs :D

Helle K. sagde ...

Julestemning - jeg kender slet ikke det ord :) for mig er det noget med små eller mindre børn og deres glæde - mine unger er efterhånden så store - eller også har de opgivet håbet... om en glædelig jul.

Sister Bonde sagde ...

Helle - er det derfor? Så kom forklaringen jo. Måske skal jeg vente til der kommer børnebørn (forhåbentlig), så vender julestemningen måske tilbage :D

Shabby - Marianne sagde ...

Du har da styr på det i og med at alle julegaverne er klar. Men lidt mere julepynt kan dit hus altså godt klare, man pynte op for egen skyld ikke for andres.... Og det har intet at gøre med at du holder jul ude... Nisserne skal frem NU!!!!

Evi sagde ...

Jeg bliver hele tiden imponeret over din effektivitet. Det er så fint at du allerede har nået julekortene og købt gaverne ovenikøbet også pakket ind og nu fundet julepynten frem og nissen ser da svært tilfreds ud. Julestemningen den kan være svær at finde, når der er sygdom i familien, men vi har så hårdt brug for at nyde den tid vi har sammen med vores nærmeste og jeg er sikker på at du vil nyde julen med din familie, selvom du ikke skal gøre klar til juleaften hjemme.

Sister Bonde sagde ...

Ejjjj Marianne - altså - gider ikke. Nåååå. Der er kommet 7 nisser, 2 hjerter og 3 kæder frem. Det er rigeligt - synes Jens også ;o)

Tak for dejlige ord Evi - og jeg tror du har fuldstændig ret. Det er hårdt at vide, onkel ligger deroppe og har det rent ud sagt aht.
Kommer bedre i julestemning, når julen holdes hjemme, så jeg venter til næste år.

Annie Fryd sagde ...

Skønne nisser du har fundet frem Sister Bonde... Men hva er det lige for noget med at juleglæde er noget der skal tvinges frem???

Du behøver ikke glæde dig, men det er dejligt, hvis glæden viser sig trods alt. Men du har "pligt" til at være med til at lyset vender tilbage. Midgård og menneskene er ramt af mørke, solen er død, og den vender kun tilbage hvis vi hylder og fejrer den med lys og naturens pynt...hvert år! Og når den så er vendt tilbage d. 21 dec...så skal der drikkes jul, og så kommer glæden og taknemmeligheden over lyset helt af sig selv... Så let er det! ;0)

Sister Bonde sagde ...

Annie - de har været i huset i mange år, og jeg elsker dem. Håndlavede porcelænsdukker.

Og hvor er du sød, med dejlige ord, lige i dag. Du skrev samtidig med at nyt trist indlæg udkom. Lover at forsøge at vende humøret og glæder mig vildt til lyset vender tilbage.

johanne sagde ...

Hvor siger Annie det smukt.
Jeg vil bare lige fortælle, at nu har jeg været i byen, og Svend og jeg er begyndt at pynte!!!
Og så lytter jeg til julemusik - det hjælper :-)

Sister Bonde sagde ...

Tror Annie er et smukt menneske - Johanne - tror du ikke?
Og hvor er det dejligt, så kom julestemningen til den lille ø. Skønt.