tirsdag den 30. december 2008

Er der nogen, som har tid

til at give en uforbeholden mening om nedenstående tekst.

chineseOpt "Det er selvfølgelig problematisk definitivt at afgøre eller love noget på forhånd. Når det er sagt, skal du vide at den manglende lugtesans er et meget kendt symptom, og sædvanligvis en ubalance, der nemt kan rettes op på.

Kineserne siger: Lungen styrer luftvejen, næsen, bihulerne, hud og slimhinder. Dette betyder, at styrkes lungens energi med de rette akupunkturpunkter, bliver der igen balance i lungen, og lugtesansen vender tilbage.

I min praksis har jeg ofte set lugtesansen vende tilbage, det er almen erfaring, at der kan være flere årsager til at lungens energi bliver svag. Forudsætningen for vellykket akupunkturbehandling er altid et forudgående diagnostisk interview, hvor årsagssammenhængen afdækkes, således at de rette akupunkturpunkter kan vælges." 

medianmandDen 23. december skrev Hanne P til mig, at hun havde hørt om en, som havde været til akupunktør, og som havde fået sin lugtesans retur.

Nu har jeg jo flere gange skrevet, at håbet er opgivet. Men når man så modtager sådan en kommentar, skrev jeg straks til en akupunktør, tæt på arbejdspladsen, som har svaret i dag. Det som hjælpen går ud på, er om det lyder for fantastisk? Eller skal man prøve alt?

33 kommentarer:

Frk. Bibo sagde ...

Tja, jeg kan jo kun sige at jeg har prøvet akupunktur mod menstruationssmerter, og det virkede. Overvejer det igen pga min træthed for at få renset ud i kroppen. Men det du skal være obs på, er at du skal finde ud af, hvor mange behandlinger akupunktøren forventer at bruge.... jeg gik hos en kineser en overgang, og det eneste dansk han vist kunne sige var: "ny tid imorgen?" DET kunne min pengepung ikke lide. Hahahahahaha... Men der var INGEN store menstruationssmerter.

Prøv det - i værste fald kan DET jo så streges af listen over "har prøvet".

Sister Bonde sagde ...

Tusind tak Bibotøsen - og hvor har du ret, mht at passe på pengene. Men ham her hedder noget så dansk og ser også meget dansk ud. Har haft sin praksis siden midt-firserne.
Hører lige om der evt. kommer flere gode erfaringer ;o)

Anonym sagde ...

Jeg ville også prøve...det hjalp på mine meget ømme arme og ben og tyggemuskel....og kan som frk.Bibo mærke at mine arme snart skal have en tur igen. Nu er det vel ikke sådan at din læge giver akupunktur? for så vil prisen jo givet blive en anden? (min læge gør nemlig, men det opdagede jeg for sent-øv)

Sister Bonde sagde ...

Også tak til dig Anne for gode erfaringer. Og nej det gør egen læge ikke, men det lægehus, hvor jeg arbejdede, gjorde. Men der sættes mine ben ikke :D
Men et eller andet sted, er det næsten ligegyldigt, hvad det koster (naaaajjjj, det er det ikke) men tænk, hvis og så fremt i fald ;o)

Anonym sagde ...

Hej Sister Bonde, min niece fik sine første behandlinger i Beijing hos en meget kendt og dygtig akupunktørlæge. Hun fik en opfølgende behandling hos en kinesisk læge i København og som sagt med meget godt resultat. Venlig hilsen og godt nyt åt Hanne P.

Sister Bonde sagde ...

Jamen Hanne P - så må jeg en tur til Kina - simpelthen. Har jo et gavekort, som skal bruges :D
Det er da næsten for spændende, tænk, hvad du fik sat i gang, er dig dybt, dybt taknemmelig, hvis det lykkedes.

Anonym sagde ...

Enig sister bonde...hvis bare det virker, så kan man godt finde pengene...så pøj pøj med akupunkturen :-)

Sifka sagde ...

Jeg tror på akkupuntur, men du skal selvfølgelig mærke efter i dig selv, om det er noget du skal prøve. Nu eller måske senere. Men læser man med her, får jeg fornemmelsen af, at du gerne vil, og så er det rigtig for dig.

Der ligger en kinesisk akkupuntør her på Bryggen, og så kan du kigge på kunst i den lokale cafe bagefter;)

Valdemarsro sagde ...

Jeg har selv prøvet både akupunktur og zoneterapi med gode erfaringer og resultater.
Jeg tror på det virker og har også holdningen, at det er værd at prøve og kan jo ikke skade...

Sister Bonde sagde ...

Nemlig og tak Anne.

Sifka - jeg er stort set villig til at prøve ALT, for det er ikke sjovt det her. Tror du har læst rigtigt, men det var nu om det "han" skriver - lyder alt for godt til at være sandt.
Hyggeligt med Bryggen og kunst, men nok nemmere lige ved arbejdspladsen ;o)

Valdemarsro - tak - det er jo lige det, jeg gerne vil høre :D
Har prøvet zoneterapi, engang for rigtig mange år siden, og det virkede mod det, som behandlingen gik ud på. Dejligt.

Olines sagde ...

Jeg ville ikke betænke mig et øjeblik! Jeg har selv prøvet akupunktur flere gange og hver gang med god resultat. Så afsted med dig vil være mit råd!

Sister Bonde sagde ...

Jamen Oline - som du hunser med mig :D
Spændende, så mange gode erfaringer, det er meget betryggende.
Tusind tak for skubbet.

kokken sagde ...

Kan kun sige som flere før mig:Afsted med dig. Det lyder da spændende at det kan have noget med lungerne at gøre, det er da faktisk logisk nok. Og hvad vi bruger pengene til kan jo sådan set være ligegyldigt - bare de er godt givet ud eller noget..... klem og kram

Nina sagde ...

Nu er det ikke for at drysse malurt i bægeret oven på alle de positive beretninger, men jeg har kun prøvet akupunktur en gang i forbindelse med Jespers fødsel. Det skulle hjælpe på ve-smerter, men det gjorde det altså ikke. Men det skal også siges, at dem der lagde nålene var på forsøgsstadiet og arbejdede ikke med det til dagligt, så det er nok ikke værd at byggeen empirisk undersøgelse på. Summa sumarum, hvis jeg var dig ville jeg skynde mig afsted, hvis du føler, du har tillid til stedet. Hvis du er villig til at spendere lidt økonomiske midler på projektet, og der virker det jo somom, så synes jeg, at alt skal prøves - for vi ved jo alle, hvor meget det plager dig. Og så har du jo en god portion sund fornuft, der nok skal få dig til at stoppe i tide, hvis det viser sig, at resultatet udebliver. Jeg vil ønske dig alt muligt held og lykke og et dejlig nytår oven i købet :o)

Nina sagde ...

Ups, jeg glemte helt teksten: Det kan da godt være det lyder lidt for optimistisk, men på den anden side lyder det jo også godt underbygget. Jeg synes ikke der er noget i teksten, der skulle forhindre dig i at prøve. Endnu engang held og lykke!

Lis sagde ...

Prøv det. Det kan umulig skade dig og hvilken lykke hvis det hjælper :-) mvh

Sister Bonde sagde ...

Fr. Kok - det var jo lige der jeg stoppede op, at det skulle have noget med lungerne at gøre. Men da det jo var der jeg var syg for 1½ år siden (eller mere), så er der måske en logisk forklaring.
Totalt ligegyldigt med pengene. Klem retur

Nina - du drysser overhovedet ikke, det var jo det jeg efterlyste, erfaringer. Tusind tak for dine altid kloge ord, som med garanti, kommer mange andre tilgode også. Og du har ret - jeg skal nok stoppe, hvis og så fremt i fald.
Tak for det gode analytiske udsagn til teksten - også.
Godt nytår retur - tak.

Nemlig Lis - så det gør jeg - ringer efter den 5. januar til ham.

Lisbeth sagde ...

Jeg har ikke selv erfaringer på området, men synes helt klart du skal prøve: HELD og LYKKE :O) - og ha´ så et GODT NYTÅR!!

Pernille sagde ...

Jeg har kun gode erfaringer med alternative behandlinger. Min mor er uddannet zoneterapeut og har også brugt akupressur (akupunktur uden nåle - dvs man stimulerer nogle punkter ved massage). Jeg tror måske akupunkturen er mere effektiv.
Det du skal være opmærskom på, er at ved behandlinger af den her art skal du regne med mindst 6 behandlinger før du ser et resultat. Det er godt at huske, når der ikke lige sker noget her og nu.
Jeg synes klart du skal prøve, og glæder mig til at høre mere :)

Sister Bonde sagde ...

Søde Lisbeth - tak for din hilsen og rigtig godt nytår til dig. Håber vi kommer ud på en lille frokosttur (sammen med Bente - hils hende) i det nye år.

Pernille - tusind tak for gode råd og erfaring. Det med de 6 behandlinger, er da rigtig godt at vide, for så må jeg hellere igang med at lægge penge tilside :D
Du skal nok høre, når jeg engang kommer så langt.

Kat sagde ...

Sister, afsted med dig. Jeg har selv haft fantastiske resultater mod PMS og smerter. Det skal proeves og saa laenge du tror paa det, saa skal de tnok lykkedes. Men, er du nu sikker paa at du vil have den tilbage? Prutter lugter altsaa ikke godt:)

Sister Bonde sagde ...

Du kan tro Kat - at jeg gerne vil have den tilbage. Det er ikke sjovt, hverken at kunne dufte eller smage.
Tak for dine ord og skal nok få en tid i det nye år.

Anonym sagde ...

Jeg er meget skeptisk, men også meget imponeret over alle de positive erfaringer som alle har fortalt om i denne tråd. Det kan vel ikke skade at prøve det.....!

Sister Bonde sagde ...

Jens - det var/er jeg også - derfor hjælper det utroligt, at få alle disse kloge og skønne kommentarer.
Jeg prøver ......

Toni sagde ...

Orv, her er noget, jeg ved lidt om, for jeg har selv taget uddannelsen til akupunktør, og det, du citerer i indlægget, giver fuldstændig mening for mig. Og det er helt klart værd at prøve, selv om man aldrig kan give nogen garantier - heller ikke med akupunktur. Akupunktur bider fx slet ikke på mig personligt, men jeg har selv haft held til at helbrede flere klienter for fx voldsom migræne og depressioner, såeh... det er meget individuelt.

Nu ved jeg ikke, hvilken akupunktør du har haft kontakt med i dag, men jeg vil varmt anbefale min gamle læremester Jens Hansen på Akuzonskolen/Naturklinikken. Han er suveræn, meget erfaren og et fantastisk menneske, lun og rolig ud over det sædvanlige.

Glæder mig rigtig meget til at høre, hvad du beslutter dig for, og evt. hvilke erfaringer du kommer til at gøre dig :-)

Sister Bonde sagde ...

Toni - det ER den Jens, som har skrevet :D

Se det var jo en rigtig fin anbefaling, som jeg vil give videre, hvis jeg en dag møder ham ;o)

Tak for dine gode ord.

Lotten sagde ...

PRØV DET!!!

Jeg har haft stor glæde af akupunktur - ikke mod manglende lugtesans, men andre skavanker, som lægevidenskaben gav op overfor.

Jeg stemmer for, at det er et forsøg værd.

Sister Bonde sagde ...

Tak Lotten - så gør jeg det altså. Godt spændende nytår til dig.

et cetera sagde ...

Jeg er IKKE "alternativ" og bliver det heller aldrig - MEN alt tyder på at mange, mange traditionelle behandlere anerkender akupunktur som velunderbygget behandlingsmetode, efterhånden. Jeg tror, at akupunkturen måske virker individuelt på det enkelte individ (forstået sådan at dét den ene har god effekt af - det har den anden måske ikke) - men det gør medicin, m.m. jo også ... Selv har jeg prøvet for menstruationssmerter, som Bibo, på mig virkede det ikke - til gegæld får jeg det for øjeblikket for tennisalbue og musearm og DET virker. Samtidigt har min husbond også fået det for smerter i "computer-siden" - og han tror SLET ikke på dén slags, men har nødtvungent måttet indrømme at også på ham virkede det.
Desuden synes jeg godt om det svar du har modtaget fra den kontaktede behandler - det lyder både professionelt og tillids-vækkende ...

Sister Bonde sagde ...

Kæreste tvilling et cetera - kæmpetak for dine ord, afsted må jeg i det nye år. Det kan ikke gå være end galt, og måske godt for noget andet :D
Knus og kram til dig.

Anonym sagde ...

Jeg har prøvet akupunktur hos Apunkt.dk det er to godkendte danske akupunktører.
Fin behandling og smerterne var væk.

Ellers kan du søge på www.Akupunktur-akupunktoer.dk og finde den nærmeste akupunktør det gjorde jeg.

Hilsen Sophie

Sister Bonde sagde ...

Kære Sophie
Tak for din fine orientering.
Jeg har nu fået 7 behandlinger og der er sket en meget lille åbning. Jeg er flyttet hertil: www.sisterbonde.dk og der skriver jeg noget om forløbet, hvis du har lyst.
Hilsner fra Sister Bonde - alias Inger

Anonym sagde ...

behovet for at se:)