torsdag den 12. juli 2007

Mistet lugtesans

dusør gives. Inden for de sidste par uger, er det gået op for mig - meget, meget langsomt - at jeg ikke kan lugte noget mere.
Det der nok mest undrede mig, var at jeg ikke kunne lugte, at vores søn ryger. Udover at man er ked af det, når ens barn begynder at ryge, og åbentbart ikke kan/vil stoppe, så er stanken forfærdelig. Nu har han jo ikke boet hjemme i en del år, men det gør han lige i øjeblikket, og jeg har været meget generet af lugten.
Det er jeg så ikke længere, for jeg kan intet lugte.
I går, hvor vi skulle have muslinger, lå poserne med muslingerne i vasken ude i byggers. Jens kom der ud og åbnede straks vinduet, for der lugtede voldsomt af hav og fisk. Jeg kunne ikke lugte noget.
Nu har jeg jo lige genfundet glæden ved at drikke kaffe igen, og så er duften væk - ØV.
Er der nogen derude, der har hørt om det før? Kan det være psykisk? At man simpelthen blokerer over for det, man ikke vil lugte, ja hvad ved jeg. Synes ikke rigtig jeg får nogen informationer, ved at lede på google.
Det kan jo også tænkes, at lugtesansen vender tilbage med fuld speed, jeg har da lov at håbe.

8 kommentarer:

Frk. Bibo sagde ...

Øhm, måske en tur til doktormanden kan løse mysteriet? Det er da godt nok mystisk... Fandt dette på netdoktor: http://www.netdoktor.dk/brevkasser/arkiv/200815.htm

Sister Bonde sagde ...

Hvor er du altså sød frk. bibo, bruger tid på at finde osv. osv. Tusind tak. Dette havde jeg ikke læst, og jo, selvfølgelig skal jeg til læge, hvis det fortsætter. Holder lige 14 dages ferie og så tager jeg fat, hvis der ikke sker nogen bedring.

Emmaline... sagde ...

Hvor må det dog være irriterende for så kan du vel heller ikke rigtig smage noget? Det er godt nok over for grimme lugte, men det er alligevel ikke rart. Jeg synes også lægen må være næste skridt, det kan jo være et tegn på at der er noget andet galt, det er da ikke naturligt den bare forsvinder. Håber du snart genfinder den *S*

Sister Bonde sagde ...

Kære emmaline, det er rigtigt irreterende, når jeg nu har opdaget det, og jo smagssansen er også lidt væk. Vi var ude og spise på restaurant forleden aften, og jeg synes ikke det smagte af noget som helst. SUK. Ferie først og så læge.

Frk. Bibo sagde ...

Lad os kalde det en arbejdsskade, Sister Bonde. :-D Google er god og GENIAL til mange ting, men ikke altid. Det kommer meget an på hvad man søger - og hvor man så skal søge. Håber du finder lugtesansen igen.

et cetera sagde ...

Min lugtesans har faktisk været væk i en periode for et par år siden - årsagen blev aldrig fundet, men der blev gisnet om at det var efterveer fra en influenza. Hvorom alting ér - efter en periode vendte sansen tilbage og er så god som nogensinde! Jeg var også meget ked af det - fordi der ligesom ikke rigtig var noget at gøre, men det gik jo altså over ...
Det er en ringe trøst, sister bonde, men jeg håber virkelig at du snart genvinder denne vigtige sans!

Sister Bonde sagde ...

Det var/er dog en kæmpe trøst. Jeg var meget syg i april måned, så måske er det eftervirkningerne derfra. Lad os da håbe, at det kommer til at gå for mig, som med dig. Det er lige pt. en meget savnet sans. Jens havde mere ønsket det var "talesansen", som var forsvundet ;o) nogengange.

et cetera sagde ...

Hi,hi - humor-"sansen" fejler da ihvertfald ikke noget ;-)