mandag den 30. juli 2007

Obs!

I sommerhusperioden, havde jeg sat mig for, at gå en tur hver dag på 5-6 km. Det gik også meget godt de første 6-7 dage. Jeg undrede mig bare over, at min højre hånds 4 fingers led, gjorde mere og mere ondt, når jeg svingede med armene. Det endte med, at jeg gik med løftet hånd - og det gik jo ikke - alle forbipasserende vinkede til mig. Det var selfølgelig hyggeligt, men det lignede en rigtig "Dronningevinken-bevægelse" fra min side, og det ser altså åndsvagt ud, når man ikke er Dronning.

Det blev værre og værre med hævelse og smerte i den finger, så jeg ville enormt gerne have min ring af. Afsted til det første sommerhus og spørge "den gamle" sygehjælper, om hun kunne flå og rive og smøre osv. osv. Det turde hun ikke. I det miderste sommerhus, var en "gammel" sygeplejerske. Hun kunne/turde heller ikke. Da jeg vente retur, blev jeg jagtet af Jens, der med en kniptang, ville klippe ringen over. Det sku jeg ikke nyde noget af. Så ud på badeværelset og forsøge selv. Det lykkedes med 2 knækkede negle på den modsatte hånd, som flækkede helt ned til midt på neglen. Sidder I og får ondt - kan jeg godt forstå - det gjorde eddermanme ondt. Men hvad gør man ikke for at redde en smuk gammel ring. Tossede kælling.
Malerpletterne er fra d.d. - har malet ½-delen af Malenes lejlighed - fortsætter i morgen.

Dagen efter fik jeg tid hos den lokale læge. Han prikker, mærker, trykker og kigger på mig: Er der nogen i familien, som har leddegigt? Fik en recept på nogle stærke smertestillende og som skulle ta hævelsen - det gjorde de - efter 4 dage.
I følge gigtforeningens hjemmeside, får rigtig mange kvinder leddegigt mellem 40 og 60. Jeg er 50.
Min far lider af leddegigt og pludselig kunne min mor huske en masse andre i familien, som også/måske led af det. Hmmmmm. Ikke male fanden på væggen. Skal til min egen læge på torsdag, så starter hele proceduren med blodprøver og røgnten osv. osv.
Skal nok huske at spørge til min lugtesans - den er fortsat forsvundet.

12 kommentarer:

Anonym sagde ...

øv- du ikke spurgte mig, en silketråd ind under ringen og så rundt rundt rundt og vupti ringen kommer af---et triks fra min sygehustid, når patienter der skulle opereres ikke kunne få ringene af ( og det er der mange, der ikke kan-- uha) så greb vi til silketråden --et tips fra vores overlæge, han kunne noget den mand.

Sister Bonde sagde ...

Anne - jeg kender godt den metode - men den er svær at udføre på sig selv, når man har ondt. Sygepl. fra det miderste sommerhus, kom også med kinesertråd, men hun viste ikke om hun kunne.

Emmaline... sagde ...

Lidt kongelig har man lov at være - så vink du bare videre *G* Godt du fik ringen af, men det er da rigtig ærgerligt hvis du har ledegigt...

Sister Bonde sagde ...

Jeg vinker - og får dommen om et stykke tid - vil jeg tro.

johanne sagde ...

Kære sister bonde...det gør mig ondt at høre. Mistanke om alvorlig sygdom er altid en tung bagage at bære rundt på.
Jeg ved ikke så meget om leddegigt, men mener da at den findes i både svær og mild grad.
Sender alle mine bedste ønsker med til dig på vejen til div. undersøgelser.
Mkh.

et cetera sagde ...

Først får du mig til at grine så maven hopper - og så smider du bomben! Jeg håber inderligt for dig at det er falsk alarm - tænker på noget influenza-agtigt med de hævede led og den manglende lugtesans - men måske er det bare ønsketænkning. Her er så absolut noget som ligger udenfor mit kompetenceområde, men det skal da ikke forhidre mig i at gøre mig klog, vel ;-) Mange varme tanker herfra og et stort (forsigtigt, pga leddene) knus!

Nina sagde ...

Nej, hvor er jeg ked af at høre om dine skavanker - det må virkelig være som en slange i paradis, for alt andet om jeres sommerhusferie lyder bare så dejligt! Jeg sender mine bedste tanker og håber det bedste for dig!

Sister Bonde sagde ...

Kære Johanne og et cetera, hvor er I altså bare søde. Jeg håber inderligt, at du er klog - et cetera - for det ville da være skøøøønt, hvis det bare er noget forbigående. Jeg har ikke taget piller i 2 dage, heldigvis er hævelsen aftaget samt smerten er delvis vej. Jeg ser med sindsro frem til lægens dom.

Sister Bonde sagde ...

Kære Nina - tusind tak - vi sidder åbentbart og skriver samtidigt, hyggeligt

Nina sagde ...

Jamen, det er da hyggeligt!
Jeg kom i tanker om engang for ca. 10 år siden, hvor jeg pludselig fik afsindigt ondt i min højre fod, som nogle år forinden forøvrigt var blevet opereret for at stramme et ledbånd, der havde været forstuvet mange gange. Da foden efterfølgende hævede op til ca. dobbelt størrelse, troede jeg, at jeg måtte have trådt forkert og fået noget, der mindede om en ny forstuvning. Så jeg slæbte mig på skadestuen, hvor de pure afviste mig, da jeg ikke kunne henvise til en bestemt hændelse, der kunne ligge til grund for skaden. Efter adskillige konsultationer hos forskellige læger, sagde de, at der var tale om en gigtreaktion af en eller anden slags. Det hele forsvandt igen efter ca. 14 dage, og jeg har intet mærket til det siden - så der er da håb, ikk`?

et cetera sagde ...

Jeg kender faktisk til 2 tilf�lde svarende til Ninas beskrivelse (forbig�ende gigtreaktion) - begge har ikke m�rket noget til det siden. Jeg krydser fingre for at det her bliver det 3.!

Sister Bonde sagde ...

Kæreste et cetera og Nina, hvor er I altså bare skønne kvinder - jeg suger jeres beskrivelser og ønsker til mig.