søndag den 12. august 2007

Stilhed

Der er så stille herude på landet, at det er en lise for sjælen. Jens, som arbejder mange, mange timer hver dag på en Handelsskole, er så fyldt op med larm i hovedet, at den lange køretur hjem, er det hele værd, for at komme ned til stilheden.

Når vi sidder ude i haven om aftenen, kan man intet høre, af forstyrrende lyde. Kun naturens egne smukke lyde. Måske lige en bil i det fjerne el. en flymaskine, som har "glemt" at slukke motoren. Kræver måske lige en forklaring. Alle fly, som kommer syd fra, slukker motoren når de er over Møn, og glider stille ned til Amager.
Malene var ved at få pip af den stilhed, så hun nyder i den grad, at høre larmen fra Englandsvej. Forstå det den som vil.
Vi nyder freden her.

14 kommentarer:

Anemone sagde ...

Høres så skjønt å trivelig ut.
I dag tidlig når jeg sto opp (først som vanlig) og drakk min morgenkaffe på verandaen, hadde jeg litt den samme følelsen.
MEN så masse av fugler og deres sang. De gjennomførte visst frokost på mitt fuglebrett...

Blir det for rolig og kjedelig, ken du lese litt i denne bloggen

http://katastrofalaomslag.blogspot.com/

Den får meg til å le kjempehøyt. Så morsomt skrevet. Sikker på du husker stilen...

Jens kommer til å komme løpende, for å høre hva der foregår :-)

Klem fra Norge.

Sister Bonde sagde ...

Tak for dine skønne kommentarer Anemone - de er kærkomne. Jeg læser om katastrofer lidt senere, må lige hjælpe Jens

johanne sagde ...

larmen fra Englandsvej...NEJ, det forstår jeg ikke.
Vi nyder også freden her i vores lille Paradis.
Fint skrevet.Vi ses en dag :-)

Sister Bonde sagde ...

Det gør vi Johanne - har prøvet at finde dig på turistsiden, men det lykkedes ikke.

Har siddet og moret mig Anemone og rigtig gættet, det husker jeg fint disse omslag. Har sendt linket videre til familien i Borkenes.

Emmaline... sagde ...

Stilhed og ro udenom giver stilhed og ro indeni. Naturens væsen er godt for sjælen. Det er trafikstøj og andet uro ikke, fatter ikke nogen kan foretrække den... Jeg bor i et stille villakvarter med kun lidt bilstøj, det er pragtfuldt at komme hjem til efter en dag i støjende Odense...

johanne sagde ...

Nej, sister bonde. Vi er ikke på turistsiden. For det første koster det 1.700,- kr. pr. år, og der skal edder.... tjenes mange penge før der er noget tilbage til én selv!
Men det vigtigste...vi har valgt kun at leje ud efter mund-til-mund metoden, og ikke i større stil. For det magter jeg ikke.
Hvorfor jeg ikke magter det, skriver jeg om i et indlæg en dag, når jeg har modet til det.
Men det er den korte forklaring.

Vi står heller ikke i Krak. Dengang vi flyttede hertil, da blev vores tidligere arbejde og kunder m.m. ved med at ringe.
Vores adresse og tlf. er ikke hemmeligt ...vi havde bare brug for fred og ro - på det tidspunkt.
Mkh.

kokken pipper sagde ...

Jeg ved lige præcis hvordan det er at trænge til ro efter endt arbejde. Både min mand og jeg taler med rigtig mange mennesker i løbet af en dag og når vi kommer hjem kan vi diskutere hvem der skal tage telefonen når den ringer;-) Fred og ro på landet er noget man først skønner på når man ikke længere har det, så den unge dame på Englandsvej skal nok komme på bedre tanker .... måske ikke lige nu men så senere :o

Sister Bonde sagde ...

Du kan tro det ikke bliver lige nu - fru kokken der pipper - hun er så lykkelig og det er vi også. Kan det være bedre?

Madame sagde ...

Vi forstår også jeres glæde ved at bo midt i stilheden - vi nyder det også hver eneste dag her oppe ved nordkysten.

Nina sagde ...

Sjovt! Havde tænk på at skrive et indlæg om den stilhed, der også hersker her. Men så startde opera i bakkerne 200 m fra min have, og jeg undlod! Ellers ville jeg have fortalt, at en af mine venner, der bor på Halmtorvet i Kbh. efter at have sovet her, sagde: "Hold k..., hvor er her stille. Jeg kunne slet ikke sove, det larmer jo!!!"

johanne sagde ...

tænk nina...sådan har jeg også hørt mange besøgende her sige. At de ikke har kunne sove på grund af stilheden. Eller fordi de kan høre fuglene om morgenen.
Man vænner sig vel til de lyde, man er omgivet af til daglig...eller mangel på samme.
Jeg kunne i hvert fald slet ikke undvære stilheden i mit liv.

Lene sagde ...

Nogle gange lægger man ikke mærke til, at man har vænnet sig til stilheden. Vi var på ferie i Skotland, boede på Bed and Breakfast. Fjerde dag kom vi til et B&B på en gård, mine skuldre faldt helt ned, der kom ro i sjælen og jeg havde ellers slet ikke følt mig plaget af støj indtil da, men der ude var der udsyn og lise for sjælen.

Sister Bonde sagde ...

Madame, Nina, Johanne og Lene - tak for jeres dejlige kommentarer om stilheden Stor tak til Lene for at lære mig at skrive lise og ikke lease ;o)

Lene sagde ...

Se det havde jeg ikke lagt mærke til, sister bonde, så det var ikke ment som en korrektion, men jeg kan godt lide det ord :-)