lørdag den 8. september 2007

Mit hjerte

er i fare - føler jeg. Derfor er jeg stoppet med den ordinerede medicin. I 5 døgn har det lille dikkeværk kørt på overarbejde og tonset derudaf som en motor på overarbejde. Sovet dårligt og kan slet ikke finde hvile. Puls i toppen af, hvad der er tilladt, når man intet foretager sig. Det nægter jeg altså at udsætte min krop for, beslutningen er dermed taget, ikke mere prednisolon.
Næselægen vil om en 3 ugers tid, istedet få de kommentarer, som skønne mennesker har givet, om at der er håb forude for lugtesansen.

16 kommentarer:

Shabby in Town sagde ...

Jeg er af og til i prednisolon behandling for voldsom allergi - det hjælper på allergi og vejrtrækningen, men tilgengæld sover jeg ikke i flere dage - jeg bliver nærmest hyperaktiv i kroppen med hovedet er møg træt. Det er et ækelt stof - men når jeg sjældent ( en gang om året) står i den situation så er jeg nødt til det pga. vejrtrækningen. Men er det ik 100% nødvendigt så ville jeg også overveje det

Sister Bonde sagde ...

Tak Marianne - jeg har overvejet kraftigt - og jeg magter ikke denne turbolens i min krop. Nu har jeg ikke taget en pille i over et døgn, og hjertet hamrer derudaf. Det er modbydeligt.

et cetera sagde ...

Godt at du selv mærker efter - alt er en afvejning, (næsten) al medicin har bivirkninger - og så er det altså nødvendigt at mærke efter om "lidelse" eller "bivirkning" skal veje tungest!

Sister Bonde sagde ...

Tak et cetera

Nina sagde ...

Jeg synes, det er godt, du tager sagen i egen hånd! Fortsæt med det, og pas godt dig selv, du!

Lene sagde ...

Øv, men jeg kan godt forstå, du ikke vil blive ved, og du har vel ikke taget dem så længe, at der skal nedtrapning til?

Donald sagde ...

Det lader til at bivirkningerne er farligere end det, der skulle kureres. Mærkeligt at lægen ikke har instrueret om, at man ikke skal overdrive anvendelsen af den medicin, hvordan kan det mon være?

Sister Bonde sagde ...

Tak Nina
Tror du det Lene - du har bedre forstand - 5 dage, det er vel ikke så meget.
Donald tak for din kommentar - lægen sagde intet, men jeg har læst på nettet om hjertesvigt og hjertebanken osv. osv. Så nu er det altså slut, det nægter jeg pga. en manglende lugtesans. Den må komme, hvis den synes, ikke på hjertes bekostning.

johanne sagde ...

Jeg ville også stoppe, hvis det var mig. Det er jo ikke nogen livs-truende sygdom ikke at have sin lugtesans. Personligt ville jeg ikke være et øjeblik i tvivl. Jeg bakker dig fuldstændig op i din beslutning.

Frk. Bibo sagde ...

Godt, at du er så god til at lytte efter kroppens faresignaler og stopper behandlingen, nu når du ikke er blevet instrueret i eventuelle bivirkninger af enten læge eller apotek. Bivirkninger kan være noget være noget og gøre tingene værre. Det kan JEG snakke med om - jeg tjekker altid medicin for bivirkninger for at være klar på hvad man skal være på vagt overfor. Lyder lidt som livrem og seler, men det kan vise sig at være en god ting. Så godt, at du har tjekket op på oplysninger om produktet.

Sister Bonde sagde ...

Tusind tak Johanne og frk. bibo. Jeg har sovet lidt bedre i nat, heldigvis. Det var godt nok ved at være for meget. Man bliver lidt bange.

Madame sagde ...

Godt du passer på dig selv, for det lød slemt med bivirkningerne.

Emmaline... sagde ...

Det lyder godt nok ikke rart, pyh ha.... jeg vil holde med de andres kommentarer om at det er godt du lytter til kroppen og siger stop - i tide! Man skal ikke tage medicin uden at tænke sig om.

Personligt har jeg et følsomt kemisk system, giv mig en beroligende pille og jeg snorksover længe og godt, så jeg er altid på vagt overfor medicinens virkning ;-)

Lene sagde ...

Nej sister bonde, 5 dage i behandling skulle ikke betyde nedtrapning, men ring lige til din læge i morgen :-)

Anemone sagde ...

Bra du har tatt en beslutning. Kortison behandling er nok ikke bare bare. Og med de ubehag du har hatt er det like så greit å si stopp.
Liktesansen kan jo komme til etterhvert allikevel, tror ikke du skal tenke og stresse så mye på det selv om det ligger i bakhodet hele tiden.

Sister Bonde sagde ...

Hjertet hopper fortsat derudaf i fuld galop, det er utroligt over 2 døgn siden sidste pille. Må nok hellere ringe til lægen i morgen. Tak for alle jeres gode råd og tanker.