søndag den 18. november 2007

Kære Lars Muhl

er i gang med at læse din bog: "Seeren fra Andalusien". Desværre må jeg nogen gange stoppe op og tænke. Ja, her kan man vel egentlig ikke skrive desværre, det er måske sundt nok. Men er du sød, at oversætte nedenstående:

"At antyde, at der måske fandtes en anden, mere åben og langt friere virkelighed - at en tone for eksempel kunne være pyramideformet og tilgivelsen hurtigere end lyset - var det samme som at bede om at blive brændt på en bedrøvet tids kætterbål af larmende tavshed og overbærende sarkasme. Kom ikke her!"

Hvis du ikke har tid til at forklare, håber jeg at andre må/har lyst til at forsøge. Jeg er stået af.

Nu vi er i gang, så der der også den her sætning:
"Lad det ske på jorden, som står skrevet imellem stjernerne. Udfold altets lys gennem enhver af os, i overensstemmelse med universelle love."
Kære Madame, tror den bliver for filosofisk til mit lille hoved, men jeg skal nok forsøge at læse lidt videre ;o)

10 kommentarer:

et cetera sagde ...

Sister, lad være med at forsøge at forstå - bare lad ordene "danne" billeder inde i dit hoved - skriver jeg uden nogen som helst forudsætning for at vide om det er det, Lars Muhl vil. Kan du se, at ordene danne smukke små billeder? - og ligesom billeder skal de måske slet ikke forstås men snarere føles ... Sådan var min umiddelbare reaktion på de eksempler du giver - for jeg har altså også svært ved at få nogen "intellektuel" mening frem, så det "bebrejder" jeg dig ihvertfald ikke :-D

johanne sagde ...

Vil sige som et cetera. Lad være med at forstå...føl ordene. Nogen gange skal ord føles..ikke forståes.
Siger jeg, som ikke har en klap forstand på de dele.

Madame sagde ...

Jeg er enig med et cetera og Johanne!
Det, der greb mig, var at denne bog udspringer af, at Lars Muhl var kørt helt fast i sit liv - faktsik lå han syg i flere år og troede ikke, han kunne helbredes. Han finder ud af, at han har levet sit liv forkert, ikke gør det, han egentlig har lyst til - og den rejse, han fortæller om, skal ikke forstås med intellektet. Og vi behøver ikke at forstå. Bare lyt til ordene. I dag har Muhl lagt sit liv helt om. For mig var hans 'rejse' enestående. Men man skal være åben og søgende for at få noget ud af bogen.

Sister Bonde sagde ...

Åååååhhhhh I skønne kloge kvinder. Men jeg har det bare sådan, at hvis jeg stopper op for tit, så får jeg ikke sammenhængningen. Altså, hvis jeg hele tiden forsøger, at finde ud af, hvad forfatteren her mener. Men jeg skal forsøge, at lade være. Tusind tak.

Anemone sagde ...

Men hvorfor kjære damer ????? er det nå slik at en må møte veggen!!, se døden i øynene!! for at vi skal ønske og gjøre ting anneledes i våre liv. Hvorfor er det dog slik ??? Egentlig ???

Jeg leste i sommer Paul Coelho`s "Veronica vil dø", en litt samme historie.
Om jente som voknet opp etter et selvmordsforsøk, til beskjeden om at hun var blitt alvorlig hjertesyk og ville dø i løpet av få dager...
Hennes tanker disse dagene...

kokken pipper sagde ...

Sister jeg har det som dig. Jeg har lånt den og er i gang - har været det lige siden Madame skrev om den på sin blog. Men jeg standser også op konstant - men jeg prøver at holde ud. God søndag til dig og dine herfra .....

Sister Bonde sagde ...

Tak Anemone for din fine kommentar.

Og tak fr. koch, at jeg ikke er alene, vi må holde ud sammen ;o) I lige måde skøn søndag . . .

Madame sagde ...

Jamen kære piger, vi er jo forskellige, og sådan er det nok bare ;-)

anjoe sagde ...

Åhrr, det er en pæn del måneder siden, at jeg læste Lars's nu debatterede bog - har tidligere endnu læst den han skrev om sin tid som musiker, hvor han med sit band bl.a. blev arresteret samtidig med min barndomsby's gruppe "The Teenmakers", det i Israel. Havde nydt lidt hash, ups.

Giver mest dig, sister bonde, ret, for visse skrevne linier snappede jeg ret hurtigt ved læsning, og var i øvrigt tilsvarende flere gange ved at droppe bogen. Nåede dog frem til, at åhh pyt, så er den sgu' da heller ikke tykkere ;-)

Fint er, at Lars Muhl nu kan hjælpe en pæn del mennesker med problemer - efter at han selv fandt ud af ikke at kunne forblive musiker. Og så kan vi jo tro på hans evner eller ej, ik'?

Sister Bonde sagde ...

Søde Madame - gu er vi forskellige - og heldigvis for det. Ellers var der da ikke så ufattelig meget at holde af.

Tak Anjoe.