fredag den 16. november 2007

Skæve horisonter

har jeg det meget svært med. Hvorfor - tjaaae, det er nok en arbejdesskade. For mange, mange år siden, var jeg ansat i en fotoforretning, hvor jeg lærte så meget om fotografering og at fremkalde billeder. Hvor jeg dog elskede, at stå i det mørkekammer og se billederne komme frem, når man vippede de forskellige kar med vædsker.
Men jeg lærte, at en horisont skal være lige, for ellers bliver man søsyg, når man beskuer billedet. Har fået tilladelse til, at bruge nogle af et cetera billeder. Efter billedbehandling kan forskellen evt. ses:og et mere:Nu er der måske nogen, der mener hun må da være hysterisk, hende sister bonde. Meget muligt, men et el. andet sted, tror jeg vi er mange, der har en kæphest el. to, som bliver reddet ret kraftigt. Dette er "desværre" blevet én af mine.
Det er mig fuldstændig underordnet, om motivet i front er vind og skævt (som på det øverste billede), men horisonten skal være lige. Det er drønsvært. Prøv at se på billeder f.eks. fra strande, hvor vandet er i baggrunden, her ses det tydeligt. Jeg er ikke ekspert, der kommer mange skæve horisonter med hjem i mit kamera. Men de bliver rettet op i Adobe Photoshop. Kender ikke helt så godt programmet
picasa (her må frk. bibo træde til), men det er gratis, at hente ned (er bl.a. suverænt til at fjerne røde øjne) og det link, som jeg har fundet, står der, at programmet kan rette op på skæve horisonter.

Her er et eksempel på total skæve vinkler og horisonter. Det har nu taget 14 dage - on and off - med at slibe og male og mellemslibe og male. Mangler "kun" selve trinene, men det må vente til der ikke bor nogen på 1. sal, samt måske til sommer. Nu er det så op til herren i huset, hvornår glasfilten kommer på væggene. Tror heldigvis ikke der går så lang tid, for nu kan han jo se, at det bliver godt nok.

Før og efter

18 kommentarer:

et cetera sagde ...

ja, ja, Sister - din pointe må jeg - desværre ;-D - tilstå er både rigtig og tydelig, med mine "stakkels" horisonter som eksempel. Jeg synes der var noget lidt "kunstnerisk" i de skæve vinkler - men jeg må altså indrømme at du har fuldstændig ret - nu hvor jeg ser eksemplerne.
Jeg har brugt Picasa i et stykke tid nu, så mine horisonter bliver herefter rettet i det (det er iøvrigt alletiders billedbehandlingsprogram!)
Den trappe bliver sgutte go' nok - den bliver FLOT - BASTA!?!

Sister Bonde sagde ...

Tusind tak for din support et cetera også mht. trappen, glæder mig til at fortælle det til Jens

Madame sagde ...

Jeg giver dig helt ret i, at horisonter skal være vandrette, ellers bliver man helt søsyg af at kigge på billeder. Jeres trappe er blevet virkelig smuk, når man kigger på dit før- og efterbillede.

Sister Bonde sagde ...

Tusind tak Madame, jeg glæder mig bare så meget til at væggene bliver ordnet, men her har vi jo fortsat en lille uoverensstemmelse mht. bevaring af det gamle maling. Suk.

Mahalo sagde ...

Tak for den lærdom...det skal jeg prøve at huske :-)

Sister Bonde sagde ...

Velbekomme mahalo - og sku det være en anden gang ;o)

Lotten sagde ...

Jeg har på et tidspunkt arbejdet som billedredaktør (freelance) for Gyldendal - og hold da op!!! hvor findes der mange skæve horisonter ;-)
Jeg kan til fulde følge dig i lovprisningen af billedbehandlingsprogrammer - de kan redde meget.

Og trappen. Den er dælme flot!

Sister Bonde sagde ...

Ejjjj lotten, så kender du måske min gamle chef: Peter Bollerslev

Tak mht. trappen, jeg er også svært tilfreds, er på 3. omgang sort i dag. Nu må det snart være nok, fortsætter til sommer.

Frk. Bibo sagde ...

Glasfilt? Æææh, det var da vist det jeg lærte lidt om på Silvan Gør-Det-Selv-Skole. Hvis Jens ikke vil, så kommer jeg og vi kan klaske det op sammen. *G*

Mht billederne... HELT ENIG. Men jeg ved godt, hvorfor Et Cetera (og mig selv og alle andre) laver "skæve" billeder. Læg lige mærke til hvor udløserknappen sidder - lur mig om det ikke er i samme side, som billedet "hælder"? Det er da noget jeg er obs på, når jeg "skyder" med det tunge kamera.

Sister Bonde sagde ...

Yeeeessss frk. bibo, hvor jeg glæder mig vildt og inderligt :oD

Aldrig tænkt på det, men du har sikkert fuldkommen ret, det vil jeg teste, altså på mig selv.

Deborah sagde ...

Kan du fortælle, step, for step hvordan du gør? M-alo skulle fortælle mig, men det fik vi aldrig gjort. Jeg har nemlig programmet, men ved bare ikke hvordan man gør, så han rettede en for mig! :-)

Sister Bonde sagde ...

Gerne Deborah, men hvis det er picasa, kan jeg ikke, bruger kun programmet til at fjerne røde øjne. Men adobe, så er jeg klar. Du (og alle andre) må gerne sende dine billeder, så retter jeg og sender retur.

Anemone sagde ...

Har Bush gått på loftet og lagt seg litt nedpå ??? Sliten han også sikkert...

Sister Bonde sagde ...

Han har lagt sig Anemone, jeg sender ham snart retur :o)

Stine sagde ...

Jeg er igang med at installere Picasa (er for nærrig til at investere i Photoshop...) Håber mine horisonter også kan blive lige ;) Tak for indspark.

Sister Bonde sagde ...

Jamen selv-tak Stine og hjertelig velkommen til min blog.

Stine sagde ...

Tak skal du have!

Jeg har tidlighere brugt paint.net men Picasa virker rigtig godt at arbejde med - jeg skal nok lige øve mig lidt, men det tegner godt.

Sister Bonde sagde ...

Øvelse gør mester - til alle tider ;o)