fredag den 16. november 2007

Telefonopkald

sent om aftenen opfatter jeg altid truende. Hvorfor ved jeg ikke, folk må egentlig ringe, når de har lyst - her - bare ikke når jeg ser det og det og det og det i fjernsynet, så er den røde lampe tændt. Men i går aftes ringede den sørme, og vi VAR på vej i seng, altså, altså, altså. Kigger på Jens og siger: Er det telefonen der ringer? Tror jeg nok, svarer han - uden antydning til at han agtede at løfte røret. Navnet der bliver sagt, siger mig ikke noget, indtil jeg råber: Hej M . . . . ..

Og hvem er så det. Jo det er hele familiens tandlæge, som forlod vores lille klinik her tæt på os, og flyttede ind til en forstadsby til København. Pyt, tænkte vi, vi følger med. Indtil der her forleden dag, kom en mail, at min tid var aflyst, da min tandlæge havde valgt at rejse. Nu må jeg godt nok snart bede om stabilitet og bad klinikdamen, om at vride armen rundt på tandlægen, for at finde ud, af hvor hun nu skulle hen. Så let skulle hun ikke slippe for denne familie.
Samtalen tog en ½-times tid, og det var bare som om, vi altid havde talt sammen "på den måde". Vi grinede og pjattede om mænd, opera, tænder, bolig, arbejde osv. osv. Hun trivedes ikke på denne kæmpe-klinik, følte det var fabriksarbejde, så hun ville starte for sig selv. Godt gået og vi skal nok være der og støtte hende, når det sker. Skal til MIN tandlæge på tirsdag, da hun jo ikke ved, hvornår hun får købt sig en lille klinik.

Lige en lille tilføjelse. Jeg har altid haft kvindelige tandlæger. Det kan da egentligt være lige meget, om det er det ene el. det andet køn, som ordner ens tænder. Men det er det altså ikke, har det bedst med en kvinde på det område. Har også haft flest kvindelige læger, men der var en årrække, hvor 2 mænd deltes om mig, fint nok ;o)

14 kommentarer:

NILLE sagde ...

Jeg synes, at der florerer en bølge af tandlægebesøg her i blogland p.t.!!! Er det for at være klar til julekonfekten monstro?

Jeg har i de sidste par dage lidt af en visdomstand, som jeg troede ville holde op med at pive af sig selv... men i nat gav den mig ca. 3 timers uafbrudt søvn... så jeg ringede til min tandlæge. Hun kunne se mig den 10. december - næppe holdbart! Så jeg måtte finde en anden - næste torsdag - suk! Men det er da lidt bedre... og så må jeg holde smerten ud så længe - for ud skal den jo nok den tand!

Sister Bonde sagde ...

Nille - mit er bare et tjek. Stakkels dig, det er bare så rædselsfuldt med tandpine. Du må finde en som kan ta dig i dag. Du kan ikke sidde til koncert med sådanne smerter. Et godt råd, er at skylle munden med iskoldt vand, det fortrænger smerten - lidt.

Lotten sagde ...

Tænk at have sådan et forhold til sin tandlæge.
Jeg havde en meget sød tandlæge som barn, men en dag var hun væk. Havde givet alt hvad hun ejede og havde til Scientology og var flyttet fra øen. Da jeg fik ny tandlæge, fandt jeg ud af, at det slet ikke behøvede at gøre så ondt efter et tandlægebesøg. Og at mine tænder ikke havde behøvet at blive skæve igen, når jeg nu havde get med bøjle i flere år.
Det er altså ikke helt nok at være sød...
Mens jeg læste i Århus havde jeg den mest fantastiske søde OG dygtige tandlæge. hun ville bare ikke flytte med, da jeg drog til hovedstaden. Her har jeg kun vlæret til tandlægen to gange, men jeg overvejer kraftigt at skifte, for nu har han to gange mislykkedes med at reparere en fortand http://allreiter.blogspot.com/2007/06/gt-en-dyr-dims.html
Så du kan fortælle din tandlæge, at der er endnu en potentiel klient, når hun får åbnet sin klinik ;-)

Sister Bonde sagde ...

Det kan du tro jeg skal lotten - du kan bare sende den adresse osv. til min mail, så laver jeg en bunke og sender til hendes privat adresse. Tandlæger, læger og frisører SKAL opføre sig ordentlig og blive, hvor de hører til. Nemlig

Anemone sagde ...

Tannleger, elsker tannleger og er ganske så flink til å besøke dem også i grunn.

Min døde mormor sa alltid : "Du må huske det lille venn, at det hjelper ikke hvor store dyre diamantsmykker en kvinne har om sin hals, hvis hennes tenner ikke er stelt og tatt vare på !!"
Noe virkelig sant i det. Det har i alle fall fulgt meg, også i voksen alder.

Når jeg vokste opp gikk vi til skoletannlegen, som også var nabo og pakistaner. Husker med latter min yngre bror som var SÅ innmari lei av den pakistanske (og fremmede) misikken han alltid gikk og nynnet på... og de lyse brune fingrene i hans munn. Tror aldri helt min bror kom over det !!

Mannlige tannleger har jeg alltid hatt og ingen ubekvemmeligheter med det, BORTSETT fra at en blir litt sprengt til å le av deres nesehår :-)

God fredag kveld ønskes deg herfra.

Sister Bonde sagde ...

Hvor har din mormor ret Anemone - dejligt at læse om hende og din bror - og du er bare for morsom - næsehår. Altså, altså.
I lige måde god aften og weekend

MrsBaloui sagde ...

Mht telefonopkald om aftenen, så er der ingen, der ringer til os efter kl. 21.00... Jeg ringer heller ikke ud efter det tidspunkt. Sådan er det bare i min bog ;)

Flot at din tandlæge holder ved - eller at du holder ved hende! Jeg har kun een gang haft en kvindelig tandlæge, og det var ingen succes ;) (to gange, nu jeg kommer til at tænke på det, for skoletandplejen var også en kvinde - heller ingen succes, for hun stank altid af hvidløg) Men sådan er vi (og de) jo så forskellige :)

Jens Drejer sagde ...

Hos mig må man ringe døgnet rundt. Hvis nogen har problemer eller har brug for at snakke - så skal jeg nok være der. Man kan aldrig vide hvornår man pludselig står og føler sig fortabt og helt alene i verden. Men jeg bliver sur, hvis nogen ringer midt om natten, bare for at sige hej!

Sister Bonde sagde ...

Mrs. Baloui - velkommen her - ved ikke om du har været her før, men velkommen er du.
Fin ide med ingen opkald efter 21. Nu ved jeg jo ikke, hvor min tandlæge finder på at købe en klinik, men det bliver sikkert i København. Så hvis du trænger til at skrifte, er du velkommen til at skrive og du bliver lagt i den voksende bunke.

Jens - det må de også her, som jeg skriver - ringe døgnet rundt. Men det er følelsen, af det der evt. er sket, som ikke er rar.

Madame sagde ...

Tænk at have så fint et forhold til sin tandlæge, at man ringer sammen - suk, det gad jeg godt at have ...
Når telefonene ringer her på ukristelige tidspunkter, bliver jeg altid urolig for, at der er noget helt galt med en af mine kære.

Sister Bonde sagde ...

For dælen da Madame, har lige skrevet om dig i mit nye indlæg, og så skriver du her. Synes det er meget ofte, vi skriver samtidigt, ligesom et cetera og jeg. Skønt.
Vi har jo ikke ringet sammen før, så jeg blev meget overrasket. Vil du med i bunken, som kunde hos hende?
Man bliver nemlig urolig mht. de telefoner.

et cetera sagde ...

Jeg har altså stadig ikke helt fattet hvorfor hun ringede - og især ikke på det sene tidspunkt ... Hvad jeg derimod sagtens fatter ér, at hun havde lyst til at snakke med dig - og det var måske sådan set også bare derfor - eller hwa'?
Jeg kan heller ikke li' de sene telefonopkald - jeg har rent faktisk fået et par stykker i tidens løb på disse "skæve" tidspunkter - som i løbet af få minutter vendte vrangen ud på min tilværelse - og så sidder der altså noget i én ...

Sister Bonde sagde ...

Jamen søde, hun ringede jo for at forklare, hvorfor hun holdt op, og at hun ville starte for sig selv, og at det ikke var pga os hun stoppede. Tidspunket var fordi, hun var kommet sent hjem fra job, og hun skulle lige have noget mad osv. osv.
De er rædselsfulde, disse opkald. Jens bror ringede engang (mens deres mor var indlagt på hospital) kl. 4 om natten, for at sige Jens ikke behøvede, at hjælpe til med at passe børn. (Kan ikke huske anledningen). Men tak skæbne en skideballe broderen fik. Det er sjældent Jens bliver vred, men det gjorde eddermanme der.

et cetera sagde ...

Nåeh ja så giver det mening ... Ja, man skal tænke sig om inden man sådan bare lige opfylder sit eget behov for at få afleveret en besked, som Jens' bror gjorde dér!