torsdag den 6. december 2007

Berlin - farvel

De føromtalte ældre smukke damer, synes vi helt bestemt skulle tage en tur i KADEWE, det var/er bare stedet. Havde også sendt en sms til min swester (som har været i Berlin flere gange), om hvor skal vi gå hen? Var svaret: Gå i KADEWE og spis frokost på 6. sal.

Nu kommer endnu en indrømmelse: Kan bedre lide Harrods i London. KADEWE er monsterstort, tror det størte varehus i Europa. Vi overså det hurtigt ;o) og ud igen, uden frokost.

Her blev jeg meget imponeret. Berlins varetegn Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, den må og skal man se. Efter anden Verdenskrig blev ruinerne fjernet, og kun det massive facadetårn fik lov til at blive stående. På hver side står hhv. "læbestiften" (det nye tårn) og "pudderkvasten" (selve kirken), som er bygget af armeret beton og et fantastisk mosaik af blåt glas. Det ville jeg godt have set, mens solen skinnede. Begge gange vi var der (begge?) var det gråvejr. Ja, begge, hvorfor begge, jo fordi der lørdag kom uventet besøg fra Danmark:Jens kunne ikke undvære sin kone - tænk - så han kørte lige et smut ned for at opleve Ägyptisches Museum, for det havde et cetera sagt, at han skulle. Godt nok i London, men Berlin har jo Nefertiti. Vi kunne bare ikke finde museet, el. jo det kunne vi, men det er flyttet til Museumsøen, bare så I ved det. Før lå det ved Schloss Charlottenburg, som er en af Berlins hovedattraktioner, det nåede vi altså ikke ind på, men en russisk restaurant lige ved siden af. Det var fantastisk - prøv det - den hedder Samowar.Det her viser at veninden fik en kop the, sikken én, Jens fik kartoffelsuppe (den var fantastisk, Lene), og jeg en café latte med en bolle med alt for meget smør. Det var så en lille beretning fra Berlin - nu må vi skue andre horisonter - intet er planlagt.Veninden beskuer et af Berlins kunstværker.

13 kommentarer:

shabby.marianne sagde ...

Kadewe er heller ikke min kop te - der er så meget andet spændende i den by. Tænk at husbonden bare sådan lige kom susende forbi - det er altså så sødt - trods alt en køretur på 6 timer.... Men Berlin er altså en af mine foretrukne byer... Næste gang så skulle du på en bessøg i Hitlers førerbunker og de underjordiske gange....

Anne sagde ...

Jeg har da vist en by til gode?? nå , men jeg skal jo også til ærø,kallehave, stege, amager, ålborg, fredericia, ..py man får så travlt som blogger:-)

kokken pipper sagde ...

Tak for turen jeg har heller aldrig været der - men det har jeg nu (næsten) God dag til dig herfra...

Frk. Bibo sagde ...

Kadewe er monsterstort... Man bliver mæt i øjnene når man når til 1. etage. Og Nefertiti er jo skøn - slut prut. Jeg har jo så set hende dengang museet på ved Charlottenburg. Jow jow. ;-) Og kan levende forestille mig dig i pudderkvasten - jeg har oplevet den med solskin... WOW.

Skøn tur... ;-) Tak for (gen)synet.

Jens Drejer sagde ...

I har saftsuseme set meget i Berlin. Jeg forstår da godt, at I faldt tidligt i søvn. Da jeg var i Berlin nåede jeg desværre ikke Gedächniskirsche, men så har jeg jo noget at komme efter en anden gang.

Madame sagde ...

Det var rigtigt spændende at læse om, Sister, og tak også for de dejlige billeder! Jeg har ikke selv været i Berlin siden 1973.

Sister Bonde sagde ...

Marianne - ja tænk, at han gjorde. Næste gang - hmmmmmm - lad os nu se.

Anne - europas byer er mange gange mere spændende end de danske - håber du når det hele ;o)

Selv tak fr. Koch, lyder som om at I skal afsted på en lille tur, udfra hvad din kære husbond skriver.

Frk. bibo, hvor er du en heldig kvinde, ville bare så gerne have set den med lys "på". Kan godt huske du har bragt et billede af den skønne kvinde, hvor er hun bare smuk, og selv tak.

Jens - vi bar der jo også i 4 hele dage, og vi går altid sindssygt meget uden mål og med, derfor oplever man mange gange meget, meget mere.

Selv tak Madame - sku det være en anden gang? Hvor vil du så se billeder fra, så er jeg den der er smuttet ;o)

et cetera sagde ...

Sister, endnu en stak dejlige billeder og oplevelser - især er jeg jo meget betaget af billedet af Nefertiti sammen med Jens - godt I fandt hende :-) Men i det hele taget tak for den dejlige mini-guide til Berlin - lige til at printe ud når "man" - forhåbentlig snart - skal afsted!

Sister Bonde sagde ...

Sister et cetera - på min flickr side, kan du se flere billeder fra museet. God fornøjelse.
Selv tak mht. mini-guiden, det er/var en fornøjelse, og håber at I kommer afsted, når Berlin er lidt lysere og grønnere.

Lene sagde ...

Fik du opskriften ;-)

Sister Bonde sagde ...

Det gjorde jeg ikke Lene - men jeg har fundet den her, som minder rigtig meget om den: http://www.chatbreak.dk/opskrifter/suppe/russisk_kartoffelsuppe_med_rejebroed.htm
Der var dog ikke rejebrød til - men laksestykker i suppen og (tror vi) meget, meget små stk. ristede bacon på toppen.
Jeg prøver at lave den i dag - fredag.

Johanna - www.peachmelba.dk sagde ...

Øjs hva.. var i Berlin i sidste weekend, på juleshopping. Vi elsker Berlin og kommer der, sådan mest på impulsive weekendafstikkere. Men Ka-de-we, ja det er altså dræbende, især ved juletid.

Men sikke en julestemning der var omkring kirken :)

Sister Bonde sagde ...

Ejjj, Johanna, så har vi gået "ved siden" af hinanden ;o)
Stort set alle siger som dig: Elsker Berlin. Må der ned igen - en gang.
Det var rigtig meget julestemning, nåsten så meget, at man ikke kunne se byen ;o)