torsdag den 17. januar 2008

Mænd

Er pt. i gang med bogen "Dybt at falde", hvor der på side 93 står: Han satte bogen på plads og stak hovedet ind i soveværelset, men trak det lige så hurtigt til sig igen. Det var et blomsterhelvede. En moderne himmelseng i en spinkel jernkonstruktion, overhængt med forhæng, store puder, små puder, sengetæppe, et til sengetæppe, et sammenfoldet vattæppe og nogle flere puder - alt i pastelfarvede blomstermønstre med flæser og overtrukne knapper og bindebånd og sløjfer. Han gyste. Hvad er det for noget med kvinder og tekstiler?
Bogen er skrevet af en kvinde: Anna Grue, eller er det i virkeligheden en mand?

Kom i tanke om, at jeg havde skrevet en kommentar til Gjertrud, om hun var sikker på, at Trond nu også bliver glad for alt det hvide, som Gjertrud køber ind til deres fælles hjem. Hun skriver så dejligt romantisk, om at flytte sammen med Trond, at man helt falder i svime.
Tror et el. andet sted, at mænd ikke er så begejstrede for det. Mørke huler, små lukkede rum, hvor de kan hygge sig i med deres musik, bøger, tegneserier, bilblade osv. osv. Et rigtig gammeldaws herreværelse, er nok at foretrække.
Ved ikke om jeg har ret i min teori, men i går aftes fik jeg da et mindre chok. Jens rejste sig fra sin morfarstol og begyndte, at flytte om på "vores" keramik, altså hvordan det skulle stå i reolen. Ja, min kæbe lå på gulvet og spurgte ham: Vil det sige, at efter 24 år, vil du gerne have indflydelse på indretningen? Intet svar ;o)

9 kommentarer:

et cetera sagde ...

Sidder her og skraldgriner! Hva' mon der stak ham Jens, tror du! - og det dér med at "begrave" mænd i et "blomsterhelvede" - det er sandt nok ... Som du véd, er køkkenet min husbonds område - og dér må jeg ikke flytte rundt - ikke en gang i køleskabet! Jeg tror forresten at din enkle, tidsløse og stilfulde "indretningsform" er noget der vil tiltale de fleste mænd!

Madame sagde ...

Jeg tror, der er mange mænd, der også interesserer sig for indretning. Min gør i aller højeste grad, og det kan så give problemer med at blive enige. Er det jeres egen stue, Sister - jeg synes, den er utolig smuk og stilren. Hvordan kan I have lædermøbler, når I har kat?

Sister Bonde sagde ...

Et cetera - selv her til formiddag er jeg fortsat helt rystet over, hvad der mon der skete inde i ham. Måske hører jeg det, når han kommer hjem. Selv skålen på bordet, har han sat der. Jamen jeg var MÅLLØS.
Tak for rosen.

Og jo Madame - der er vores stue - billedet taget kl. 6:30 i morges - godt rystet ;o)
Vores kat er opdraget, men han er nu begyndt at hoppe op i morfarstolen, for at vente på Jens sætter sig, så er der dømt nusseri.
Også tak til dig for rosen.

Anonym sagde ...

Sikken en god historie. Jeg ville gerne have set dig i ansigtet - men det bedste er vel, at han stadig kan overraske dig efter 24 år!

GundaM sagde ...

Hi,hi gode historier;)

Min sønn sa da han var åtte år gammel og jeg hengte opp gardiner med roser på foreldresoverommet;
mamma,du må huske på det bor flest menn i huset her!

Herlig stue dere har,klassisk og stilren;)

Sister Bonde sagde ...

Jens - du har så evigt ret - og det er vel det der gør, at man fortsætter sammen. Knus til dig.

Gundam - giv din søn en klem fra mig, det er fortjent.
Tak for din rose, vedr. stuen.

Anemone sagde ...

Som jeg lo da jeg leste sitat fra den boken kjære sister. DET ble dagens grin for meg :-)

Å synes virkelig jeg ser det hele for meg. Så himmla typisk mannfolk og kvinnfolk på en måte. Gubben her i huset har aldri skjønt dette med sengtepper han heller, til tross for at mitt er et helt hvitt enkelt et. Gitt opp hele greia og pakket det opp på loftet enn så lenge.

Tanken har slått meg til tider....enn om man virkelig har hatt en mann som har blandet seg opp i hvordan en innreder stuen. Kommet hjem en dag og funnet alt snudd på en måte. Hadde en likt det da ???? Neppe.
Men litt respons, eller rettere sagt POSITIV respons på ting/ endringer vi foreslår. DET liker vi :-)

Klem til deg også min venn, og for støtten i dag. Den varmet og hjalp !!

P.S. Så søt en mor du har..., NÅ skjønner jeg hvem du har fått den fra. Og det er IKKE skryt.

puk2 sagde ...

Fnis, jeg kunne godt tænke mig at have haft skjult kamera, da du tabte kæben ved din bedre halvdels rokeren rundt i jeres enkle, flotte stue. Må ha set sjovt ud med dig, undskyld, jeg morer mig...

Sister Bonde sagde ...

Søde Anemone - tak for din fine lange kommentar - det varmer at du fortsat kommer her ;o)
Det kan godt være mor ser sød ud, men, men, men - lille bestemt dame.

Puk2 - aldrig undskylde noget - mor siger: Man skal aldrig være ked af, at få folk til at grine.
Tak for rosen vedr. stuen. Dejligt