søndag den 2. marts 2008

Min mor

og jeg, bor sååååååå langt væk fra hinanden ! ! ! ! ! ! og selvfølgelig også min far. Men helt ærligt, hvem er det der bor langt væk? Er det dem el. mig? Hvem kom først?
Mange spørgsmål, om det at bo laaaaaangt væk fra hinanden. Hvem bestemmer, hvad der er langt væk og fra hvem? Jeg gør ikke.
Når familien skal samles hos mor og far i Hillerød - bliver der ringet til alle mine 3 brødre, som bor lige omkring. Mig, bliver der ikke ringet til, for jeg bor jo så langt væk. "Hun gider ikke køre så langt".
Gu gider jeg så. Altså helt ærligt, hvem bestemmer, om jeg gider køre, bare fordi de bor langt væk?
Men dette emne er til konstant moro og diskussion i familien - om hvem det er, der bor langt væk.
Min kusine i Græsted, mener også jeg bor langt væk. Men altså, det tager næsten lige så lang tid for hende, at køre fra Græsted til København el. Roskilde f.eks., som det tager mig - HERNEDEFRA. Der er kun et lille kvarters forskel - det er da ingenting.
Hvis der kommer gæster her, (og det er pragtfuldt - vi elsker det), så har de som regel sengetøj med, for de orker ikke at køre hjem - den laaaaaange tur. Hvis de har lyst, må de blive her i ugevis. Vi kører altid hjem, når vi er nordpå, vi er simpelthen blevet så gamle, at det er skønt, at komme hjem og sove i sin egen seng ;o)

14 kommentarer:

etceterablog sagde ...

Ja, det er altså meget individuelt hvad der er langt! Jeg er jo enig med dig i, at man "indretter" sig - men der er rigtigt mange der mener at en køretur på et par hundrede km er uoverkommeligt - det var i over 20 år lige knapt min husbonds daglige tur til og fra arbejde - og så bliver ens opfattelse af afstande nok derefter ...

Irene sagde ...

Når man bor i udlandet bliver 'langt væk' til noget helt andet. Jeg bor f.eks. tæt på min familie, selvom jeg bor i Irland, men min fætter, der bor i Kina, han bor langt væk.

'Tis a matter of perspective.

Living White sagde ...

Takk for koselig hilsen i bloggen min. Ja det var trist at det ikke varte, skulle jo så gjerne ønske det, men det er ikke alt man kan ha kontroll over selv- selv om man vil

Sister Bonde sagde ...

Et cetera - du har nok fuldstændig ret, at det er ens egen opfattelse af afstande, som er afgørende.
Godt nok mange timer, at bruge til daglig på landevejene. Dejligt det ikke er sådan længere :D

Irene - du har også ret - for i USA, er lange afstande - korte for dem, som bor der.
Regner med, at du mener Its og ikke Tis ;o)

Living White - I så bare så søde og forelskede ud. Håber det bedste for dig.

Olines sagde ...

Ja det er et evigt spørgsmål til diskussion. Jeg bor på landet og må jo derfor køre til - alt! Men ofte oplever jeg, at især byboere ikke kan/vil køre ret langt efter noget.
Er der forskel på land og by også her?

Lene sagde ...

Jeg genkender Olines problemstilling, især da vore børn var yngre, vi kørte dem tit ind til venner, men det modsatte var tit for besværligt for de andre forældre, så da kørte vi ind imellem også.

Men afstande er relative, vi er taget på "smutture" på motorcyklen, som vi aldeles ikke ville have kørt i bil ;-)eks en smuttur til København til grillfest :-)

Lene sagde ...

ps I ser så glade ud, din mor og dig, er det fra jyllandsturen?

Sister Bonde sagde ...

Olines, som du måske har læst, så kører jeg pt. sønnen til alt, men det gør ikke noget - overhovedet. Byboerne er jo tæt på det HELE, så hvorfor køre langt efter noget.

Lene - overnatter I så undervejs, når I tager på sådan en "lille" smuttur ;o)
Vi er da glade, det var jo sådan en skøn tur. Billedet er fra botanisk have i Århus, og det er fra "turen".

NILLE sagde ...

Jeg tror, at Oline har fat i noget af det rigtige - I er måske mere vant til at køre længere end byboere? Det bliver til en psykologisk barriere!

Men jeg vil også sige som Irene, at udlandet kan være nært eller fjernt! Mit kriterie for at bo i udlandet har altid været at der var en DIREKTE flyforbindelse hjem... og under 4 timer!

PS! Skønt billede af dig og din mor!

Sister Bonde sagde ...

Og Nille, det er jo ingen tid - vel? 4 timer. Det tager jo ikke længere tid, at køre fra den ene ende af Danmark til den anden. Hvorfor man ikke gør det noget oftere, begriber jeg ikke. Jo, måske de alt for høje benzin-priser, er en god grund.
Skal sende rosen videre til brormand, som er fotografen.

Madame sagde ...

Hvor har du ret, afstand er noget mærkeligt noget. Jeg mindes en strækning i Virum, hvor jeg boede som barn - denne vej var endeløs lang dengang, men i dag regner jeg den ikke for noget og tager gerne vejen til fods på højst 15 minutter. Sikke et dejligt billede af dig og din mor.

Sister Bonde sagde ...

Madame - har selv boet i Virum, så jeg kender disse meget, meget lange strækninger - der.
Tror du det har noget med alderen at gøre? Vores opfattelse af afstande - hmmmmm.
Tak, tak - sender til brormand.

Mona sagde ...

Jeg kom pludselig i tanke om at jeg havde i sinde at kommentere på det her indlæg, men jeg er altså et distræt menneske...

Som du ved fra et tidligere indlæg fra mig, så har jeg samme problem. Åbenbart så er der længere fra jylland til sjælland end sjælland til jylland. Det er noget forunderligt noget...og sk*** irriterende!

Sister Bonde sagde ...

Bedre sent end aldrig Mona.
Der er meget, meget langt imellem vores opfattelse af afstande. Det må vi bare acceptere, tror jeg ;o)