tirsdag den 15. april 2008

Naboen

I bloggens tid, har jeg skrevet en del om naboen, fordi vi har været/er meget kede af hans handlingsmetoder mht. at plante læhegn og skov. Det er barske og vrede ord, der er kommet ud af fruens fingertutter, når de farer hen over tastaturet. Men når man føler, at han rummer hele ens liv, ved at bestemme over én, føler man sig magtesløs, dermed bliver ens tanker hadske og vrede.

Her forleden dag, kom en gen, gen, gen, gen-nabo ind for, at slå en sludder af - dejligt og hyggeligt - "har I hørt det, har I hørt det"?

Øhhhhh, hvad? Sagde Jens og jeg i kor.

"Jeres nabo er alvorligt syg".

Så står man der, og tænker sit og får derefter superdårlig samvittighed. Har vores dårlige karma, hadske tanker og ønsker om, at hvad som helst gerne måtte ske, gjort at manden nu er syg. Allerførst må jeg nok lige have undersøgt, om det er rigtigt og hvor ved gen, gen, gen-naboen sådan noget fra? Altså nogen mennesker ved bare alt om alle.

18 kommentarer:

Lotten sagde ...

Sister Voodoo?!?!? Næh du, den må du længere ud i læhegnet med. Du kan IKKE, jeg gentager IKKE, nedkalde forbandelser over andre mennesker.
Hvis naboen er blevet syg, handler det om ham og ikke om jer.
(men jeg forstår godt, at tanker strejfer dig, smil)

Sister Bonde sagde ...

Tak lotten - ved godt det er fjollet, men voodoo-tankerne var der altså.
Har endnu ikke talt med ét eneste menneske (tæt på og langt væk), som har talt pænt om ham. Han må ét el. andet sted, være det mest ensomme menneske.

Helle K. sagde ...

Nix det tror jeg ikke på, i så fald ville der være RIGTIG mange der ville være døde nu ;)
Sygdom og død det er vi ikke i stand til at nedkalde over hinanden og heldigvis da...
God dag til dig Sister Bonde :)

Sister Bonde sagde ...

Helle - og så meget i lige måde - god dag. Tak for skøn support.

nina sagde ...

Sister, jeg kender godt fornemmelsen. Men som du har beskrevet forløbet, så tror jeg snarere, at han selv fylder sig med dårligt karma. Hvis man ikke er tilfreds med sit liv, har man ulige større risiko for at blive ramt af alvorlig sygdom, tror jeg. Og han virker ikke, somom han har været ret glad nogensinde. Så tag du det bare roligt! :o)

Deborah sagde ...

Nope Sister, den må du endnu længere ud med!*S* Det er hans egen karma, der gør at han er syg, hvis det er rigtigt, og noget der er bestemt helt andre steder fra (det tror jeg ihvertfald). Og når han er så ubehagelig som du beskriver, så er det nok fortjent, hvis man kan sige det sådan - det må man faktisk godt engang imellem - og da især når det er rigtigt!!!

et cetera sagde ...

Undskyld, men er det ens "egen skyld" og dårlige karma at man bliver syg - for det er da godt nok liiige en kamel at sluge for mennesker som har haft kritisk sygdom at slås med??? Vel findes der dumme svin her i verden - og jeg er sådan set ikke i tvivl om at min tvillingesisters nabo er én af dem - - og vel rammes de også af livets forskellige tilskikkelser - men at det skulle være velfortjent at blive meget syg - dét kan jeg simpelthen ikke følge - det må I altså endnu en gang meget undskylde!

nina sagde ...

@Et cetera, jeg ønsker på ingen måde "at skære alle over én kam" og jeg synes ikke, det handler om "skyld" som sådan.

Så jeg undskylder meget min kluntede formulering.

Jeg havde egentlig min mor i tankerne, for hun var på mange måder et ulykkeligt menneske.

Og i det tilfælde føler jeg, selvom jeg naturligvis ikke kan tillade mig at stille mig an som dommer, at en del af grundene til hendes alvorlige sygdom kan tilskrives hendes mange ulykkelige tanker, og hendes følelse af, gerne at ville noget andet i livet med en efterfølgende magtesløshed over ikke at være i stand til at ændre på forholdene.

Selvfølgelig er der også utallige eksempler på, at sådanne spekulationer slet ikke giver mening i forbindelse med alvorlig sygdom.

Så Undskyld, endnu engang! :o)

et cetera sagde ...

Kæreste Nina!
Mit "vredesudbrud" var egentlig slet ikke rettet mod din konkrete kommentar, som jeg iøvrigt godt forstår med baggrund i din mors historie. Det dér "triggede" mig var mindelserne om den generelle holdning som man sommetider møder omkring årsager til alvorlig sygdom - ofte fra mennesker som slet ikke selv har haft noget tilsvarende tæt inde på livet - at man kan blive alvorligt og selvforskyldt syg ... Det er en frygtelig byrde at lægge på mennesker som er/har været meget syge - og som ét eller andet sted er opfyldt af svære selvbebrejdelser for dét som den sygdom har påført de nærmeste - tanken om at man så også selv skulle være skyld i det, er næsten ubærlig ...

nina sagde ...

@Et cetera! Dine tanker forstår jeg 100%. :o)

Sister Bonde sagde ...

Hvor dejligt med dialog her på bloggen - blev endelig ved - tror vi er mange, som er med på en "lytter" og lærer en masse, af jer kloge kvinder.

nina sagde ...

Sister, nogen gange er dialoge tvingende nødvendig. Som vi har oplevet før, er det skrevne ord nogen gange utaknemmeligt, og man kan komme til, uforvarent, at udtrykke sig uhensigtsmæsigt eller direke stødende. Men så er det jo dejligt, at man netop kan få redet trådene ud i al fordragelighed, og her var det mig magtpålæggende at få beskrevet tingene i deres rette sammenhæng. For det sidste jeg vil er jo at gøre nogen kede af det, og da særligt når emnet er så følsomt som alvorlig sygdom. Så tak for pladsen til dialogen og god dag til dig. Håber ikke du spekulerer alt for meget på naboen - det er i hvert fald ikke din skyld, hvis man overhovedet skal tale skyld i denne sammenhæng. :o)

Sister Bonde sagde ...

Nina - har talt med hende du ved nok i telefonen - og alt er som det skal være. I fortsætter bare.
Jo, naboen spekulerer vi meget på, han gør os syge - i maven og i sindet. Vi bliver jo mindet om hans hærværk, hver gang vi ser ud af vinduet. Det er forfærdeligt. Her er desværre ikke plads til dialog - han er ikke til at komme i nærheden af. Men flytte, det gør vi altså ikke. Måske om 10 år - på plejehjem ;o) For her er så smukt og dejligt.

nina sagde ...

Jeg føler med jer, kære Sister. Det er urimeligt, at der skal være slanger i div. paradiser. Men jeg håber da alligevel, at I kan blive boende lidt længere - 10 år, er det ikke lidt for tidligt at komme på plejehjem? Bare der fandtes en rimelig løsning! :o)

Anette B sagde ...

Nabostridigheder er altid irriterende. Øv hvor er det træls for jer med den opførsel han udviser :(

Sister Bonde sagde ...

Anette - det tærer så hårdt - og det burde være fuldstændigt unødvendigt. Men desværre - og måske heldigt - er vi ikke alle ens.

billedmager sagde ...

Der er nogen, som er bedre til være i kontakt med mange mennesker og de ved meget. Jeg er ikke sikker på at det har noget at gøre med jer - måske hans eget humør????

Sister Bonde sagde ...

Billedmager - du har ret, man ved meget, når man omgås mange, og det gør hun (gen, gen, gen, nabo'en - positivt).
Ved ikke om han ejer humør - tvivler.