Fisk bagt i lag med aubergine
1 stor aubergine, 2 spsk olivenolie, 1 tsk revet citronskal, 500 g brosmefilet el. sej, torsk, kuller eller, hvad du har (uden skind og ben), 6 tomater, 1 spsk vineddike, 1 håndfuld frisk basilikum, 100 g feta, 50 g sorte oliven
Skræl auberginen i tynde skiver på den lange led, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med lidt olie. Brun dem på begge sider under grillen i ovnen.
Læg et lag auberginer i en 1½ liters brødform, foret med køkkenfilm.
Læg fisken oven på auberginerne. Drys med citronskal og salt. Læg resten af auberginerne oven på fisken. Dæk med køkkenfilm, og læg fisken i pres, fx ved at lægge en uåbnet (tænk ;o) l. mælk ovenpå. Lad fisken ligge i pres et par timer i køleskabet - lang gåtur.
Skær fisken/aubergine i 4 stykker. Læg i et ildfast fad, og bag 15 min. i ovnen, 200 grader.
Tomatsalsa
Skær tomaterne i små tern. Bland dem med 1 spsk olie, eddike, salt, peber og hakket basilikum.
Fordel tomatsalsaen rundt om den færdigbagte fisk, smuldr fetaost over, og drys med oliven.
Server godt brød og tzatziki til.
Det smager helt vidunderligt - lige til en skøn sommerret - men også god nu.Dette syn mødte mig, på vej på job. Det er altså utroligt, hvad man giver sig i kast med her ude på landet. Uden lokaler og med garanti - manglende tilladelse - banker man lige en forretning op i vejkanten. Gad vide, hvornår der er åbent ;o)
9 kommentarer:
Uhm, græsk inspiration - fisk og masser af grøntsager - den er genial :-)
Nemlig et cetera og smager bare så godt.
Den forretning er vist opstået ved en fejltagelse, og skælmen, som har sat skiltet op, forsøger at få det bedste ud af situationen! Sikken et godt initiativ.
I øvrigt synes jeg at farverne er flotte på fiskeretten uden skind og ben.
Grønt, hvidt og rødt - det er flot!
Tænk Donald - sådan har jeg det også - bravo for et flot og konstruktivt initiativ. Der har i lang tid holdt en anden bil - efterhånden totalt pillet fra hinanden - og så i morges så det sådan ud.
Du skulle lave den fiskeret - rigtig, rigtig velsmagende.
Lækker opskrift - den må vist afprøves ved lejlighed. :-)
Anette - supernem og god.
Det lyder virkelig lækkert, -og super med en frisk gåtur indlagt i opskriften ;-)
God weekend :-)
Lækker ret :-)
Det er da til at grine over - ude på landet forstår man virkelig det med næringsbrev, miljømyndighederne, skattemyndighederne osv ....
Valdemarsro - go for it :o)
Marianne - det er nemlig morsomt, bare det at "de" tør. Nu bliver det spændende, hvor længe "forretningen" får lov til at eksistere.
Send en kommentar