mandag den 9. juni 2008

Der er et

gennembrud på vej for en helt ny forening."Foreningen for læhegnsramte" - whow, hvad siger I så? Det bliver godt nok spændende. Der skal snart være stiftende generalforsamling, men inden skulle vi gerne gøre opmærksom på, at der er ved at ske noget.

Vi skal derfor forsøge, at finde flere læhegnschikaneramte. Derfor, hvis du derude, kender nogen, der kender nogen, må de hjertensgerne sende mail til mig, så formidler jeg videre.

Hvis du så også lige kender én, som kunne have lyst til, at lave et logo til foreningen, jamen altså. Der er ingen penge i kassen, så det skal være ren fornøjelse, at lave det. Evt. noget med et lille hus, som overskygges af store sorte træer el. hvad ved jeg.

Nu vil jeg køre en tur ud i naturen, for jeg ved, der er nogen et par kilometer herfra, som er flyttet op på deres første sal, for at komme op over naboen nyplantede læhegn.

6 kommentarer:

Lone sagde ...

Det er jo en flot skulptur det fyrretræ. Herligt, at man gør sig ulejligheden og bevarer det på en dekorativ måde.

Al mulig held med jeres nye forening :-)

Anemone sagde ...

læhegnsramte ???? hva er nå det med norske ord ??

Men det bilde av det treet var jo bare helt kjempe da. Skulle vært med i Petunias "fotosafari" du også.

Sister Bonde sagde ...

Lone - skønt at du ser det, har bare kørt forbi så mange gange og tænkt: Stands og ta det billede.
Men nu kunne jeg se noget, som det kunne bruges til, så blev det gjort.
Og tusind tak skal du ha.

Anemone - det ved jeg ikke, måske min swester i Nord-norge kan hjælpe.
Men det er landmænd, som planter 3 rækker træer på marken, så træerne kan beskytte afgrøderne, at de får læ (ikke får så meget blæst). Men ofte planter de disse hegn foran huse - UDEN grund - og det er chikane.

Tak for rosen til billedet - synes det er ret sjovt, at bevare et træ på denne måde.

Helle sagde ...

Kære Sister Bonde,
tusind tak for dit hurtige svar på vores henvendelse.
Vi har siden år 2000 været chikaneret af vores nabo, som i første omgang opsatte bigballer foran hele vores sydlige skel, i hele skellets længde. Bigballer er meget høje og det skærmede fuldstændigt for vores udsigt.
Nu bliver bigballerne afløst af et læhegn af træer, som er opsat i hele vores sydlige skel, i hele skellets længde. Vi har ellers den mest fantastiske udsigt over åbne marker.
Da vi kontaktede vores nabo angående læhegnet, fik vi at vide at det var sat foran vores skel fordi vi havde blandet os i hans sager (vi havde tilladt os at gøre indvendinger imod at vores nabo havde deponeret ca. 4000 tons klasse 3 forurenet bygningsaffald oven på vores vandledning og desuden drev ulovlig virksomhed i landzone, som myndighederne stadig forsøger at stoppe).
Så der er ingen tvivl om at læhegnet er sat foran vores skel som chikane - og hvad laver et LÆhegn ellers i skellet til en ejendom, hvor der i forvejen er hegn, træer og buske? - det er der ihvertfald ikke for at give læ.

Derfor blev jeg utrolig glad for at tale med Sister Bonde, som har en utrolig indsigt i det rent juridiske og jeg glæder mig til at Foreningen For Læhegnsramte har stiftende generalforsamling, fordi jeg tror på, at vi sammen kan etablere en ny form for naboret i de danske retssale, hvor der bliver tålegrænser for gener på egen ejendom.

Tak for dit initiativ, Sister Bonde!

Sister Bonde sagde ...

Helle - håber du mener M, for det er hende du har talt med - ikke mig ;o)
Det er også M's initiativ - så vi lader rosen gå videre til den rette person.

Men det glæder mig vildt, at vi er flere og flere, som står sammen om denne fuldstændig meningsløse form for chikane.
Landmændende gør det kun fordi de må, der er ingen der kan komme efter dem. Men bare vent, så kommer vi.

Helle sagde ...

Ja, selvfølgelig "M" (jeg fik lige fordybet mig lidt for meget der)!