fredag den 26. september 2008

Det er godt

nok lang tid siden mine små fusser, har været ud og GÅ EN TUR. Men i går fik jeg lov af fyssen, og her til aften, gjorde jeg det dælme dulme - min stakkels ankel. Den har da godt nok valgt en healingsproces, der vil noget. Det er i hvert fald ikke de sportsko, som skal med i tasken til Rom, godt lige at prøve sig frem. Hvorfor er det egentlig sådan, at når man er i udlandet, kan man spotte en dansker på laaaaaanng afstand. Alle med praktisk tøj, sportsko, rygsæk og en vanddunk. Det er ikke de fine pariser-fruer eller lækre italiener-mænd, som vi kan sammenlignes med - overhovedet.Dette hus, ville jeg så gerne, at Jens flyttede ind i (altså ikke min), så han kunne nye freden og koncentrere sig om sit skriveri. Måske jeg skulle foreslå ejerne, at lave det til et forfatterhjem, huset har stået tomt i de 4 år, vi har boet her nede. Jens kunne evt. få følgeskab af Anja, Donald, Irene og mange andre :DDet forfalder og gror til - men på en meget smuk måde. Længere hen mod vores hus, ses fortsat elmaster, det er snart en saga blot, for i dag har vi modtaget brev om, at i oktober starter seas.nve nedlægning af masterne. Og fordi de åbentbart synes det er synd for fuglene - sendte de et pap-fuglehus med i oplysningsbrevet. Så kan vi sidde i vintermørket, samle og sætte pind i, og til foråret finde det helt rigtige sted, at hænge fuglehuset :D Nej, måske skulle selskabet lige have sparet forbrugerne for den ekstra udgift, og sådan er der jo så meget.

21 kommentarer:

Anonym sagde ...

Et forfatterkollektiv! Hvor er det en god ide Sister. Bare mine medskribenter ikke larmer! Det kunne være fuldstændig lige som hos Madame de Staël. Napoleon var bange for hende og derfor blev hun sendt i husarrest i Schweiz. Men mange kendte tænkere, filosofer og forfattere flokkedes om hende, så hun var aldrig alene. De skrev hele dagen. Under og efter middagen om aftenen, underholdt de hinanden med at læse det op, som de havde skrevet i løbet af dagen! Jeg synes det lyder fantastisk hyggeligt!

Sister Bonde sagde ...

Mon ikke I kan holde styr på Donald og Irene - det bliver nok de 2, der larmer mest, men så må de bare gå nogle ture.
Jeg køber ind for jer, og laver mad, for I skal have fred og ro ;o)
Ikke forstyrres af dagligdags gøremål, koncentration til de store smukke tekster.
Dvs. Jens, at du kan li huset?

Irene sagde ...

Arlså Sister, er du da bims manner! Mig i et forfatterkollektiv! Jeg er da ikke forfatter, men jeg er enormt god til at være helt stille, så kan Jens ordne det der med at skrive.

(Og så kom jeg altså sådan til at rødme Sister, du er bare sød!)

Sister Bonde sagde ...

Nææææ - men du er digter - og dem skal der også være fred og ro til ;o) Johanne ville også være god, at få med :D

OK - så rødmer jeg også!

Shabby - Marianne sagde ...

jeg vil bare gerne være der :-)

Og mig kan du ikke kende i udlandet; går aldrig i sportsko, ejer ikke en rygsæk og har ikke en vandflaske.... Men jeg betaler da også prisen for at gå rundt i en storby i flotte sorte sko....

Sister Bonde sagde ...

Du skal være velkommen Marianne - bare sidde stille i et hjørne og lytte - ik?

ER du da vimmer, bare det var mig, der kunne det. Det kan mine fødder altså ikke desværre, så jeg ligner virkelig en turist.

Anonym sagde ...

Huset ser både hyggeligt og romantisk ud. Jeg synes det er meget charmerende! :D

Sister Bonde sagde ...

Lige hvad det er Jens, mon der overhovedet er indlagt vand og først strøm, hmmmmmm, må hellere undersøge lidt nærmere :D

Anonym sagde ...

Nu kommer jeg jo fra landet - så ved jeg jo også, at selv om det der stråtag er helt utrolig idylisk, så er det simpelthen noget rod. Det giver ikke andet en udgifter, besvær og bekymringer! Til gengæld tror jeg nok, at jeg selv kan finde ud af at tække småskader - tror jeg nok - måske! Jeg har prøvet det masser af gange med min bedstefar, men det er jo et par år siden! :D

johanne sagde ...

Jeg kommer straks gående hen ad vejen med min omvandrende skriveblok under armen. Det lyder helt vidunderligt. Jeg hører nemlig også, du siger, at du vil lave mad og gøre alting for os. Så kan jeg måske få tid og inspiration til at skrive det, som jeg egentlig bør gøre, og som der forventes af mig. Jeg lover, jeg skal være helt stille.

Men - når så min fornuft vender tilbage, må jeg give Jens ret. Jeg ved det jo af erfaring. Det regner garanteret ned gennem taget. Væggene og loftet er ikke isoleret, så der skal kløves meget brænde for at vi ikke fryser om vinteren. Der er ikke indlagt strøm nok til at få installeret en vaskemaskine, og der er kun et enkelt gasblus til at varme kaffen på. Desuden er der kun koldt vand, og ikke ret meget vand i brønden.

Og du, kære sister, ikke tilfreds med farverne på væggene, så du forstyrrer os med at rende ivrigt rundt med dine malerpensler og male alle steder :-)

Men ellers er ideen da tiltalende :-)

Sister Bonde sagde ...

Åhhhh, hvor er du skøn - kære storesister. Tak for dine dejlige ord.

Irene sagde ...

Godtså Jens, jeg voksede også op i smukt gammelt stråtag og på stilhedsskalaen, der må det sige at være ideelt. Man kan ikke høre regnens trommen på taget ... Shhhhhhh!

Sister Bonde sagde ...

Irene - du er vist lidt tændt - alligevel. Dejligt. Man kan jo bare komme og slå sig ned i nogle uger, det skal ikke koste noget. Forfattere og digtere skal ikke have bekrymringer om penge, før de vælter ind :D

Sister Bonde sagde ...

Jens - undskyld, hvordan kan jeg glemme dig - du er hermed udnævnt til pedel.

Irene sagde ...

Min store drøm er et refugium ... Tror faktisk jeg ville egne mig rigtig godt til at være nonne i et af de der tavse ordener, jeg er virkelig god til at være stille, stilhed er min yndlingslyd. Men skribent eller digter, det er jeg altså ikke, så jeg er ikke helt sikker på jeg tæller, men jeg kan hjælpe Jens med at fikse taget (helle for at sidde inde på loftet og sy fast, Jens).

Anonym sagde ...

Ja, Ja, Irene, Ja, nej, ja, det er nemlig sådan man gør, men nej, det er da min plads! Jeg vil da ikke hænge ude på taget - jeg falder med garanti bare ned!

Men du har fuldstændig ret, der er meget stille i sådan et hus. En anden fordel er, at der er meget køligt om sommeren.

"Forfattere og digtere skal ikke have bekrymringer om penge, før de vælter ind"

For søren, hvor var det godt sagt Sister! Jeg synes du skulle droppe det der vikarbureau. Du ville være en fantastisk politiker. Jeg ville i hvert fald stemmer på dig! Og tænk bare, hvis du var kulturminister i stedet for hende der Carina - jamen hun er jo helt, helt forkert til det job. Øv. Jeg tror ikke at vi har haft en seriøs kulturminister siden Jytte Hilden. Øv igen!

Sister Bonde sagde ...

Åhhhh, hvor jeg elsker disse dialoger. Håber virkelig, at I hygger jer, eller det gør I jo.

Jens husk på, jeg har udnævnt mig selv som kulturminister, dengang blog-partiet blev dannet, og da var du noget misundelig :D

Anja ligenu sagde ...

Jeg tror ikke det går uden en længe til hver. Nogen gange skal jeg høre Dylan virkelig højt - og selvom det ikke er om natten kan det nogen gange godt være klokken 9 om morgenen [formiddagen]. Jeg smækker nogen gange også lidt med døren. Ikke så meget...men lidt. Skulle nok også lige vinde i LOTTO (for kan nok ikke nøjes med valnødder ;-))- og så skal Thore være rejst hjemmefra med rygsæk og harley (der er 10 år til).

Pyh - det er sgu godt jeg er afklaret med hvordan mit liv ser ud l i g e n u :-)

Sister Bonde sagde ...

Anja - det skal jo ikke koste dig noget som helst - og Thore skal være lastbilchauffør. Jeg underviser :D
Valnødder er nu ret gode/sunde/mættende og kan bruges i rigtig mange retter ;o)

Anja ligenu sagde ...

Glæder mig til at modtage:-) Skal lige undersøge hvad det er man skal gøre for at der ikke gror mug. Fik nogen fra min moster - de havde behandlet dem på en måde, men faktisk var de fleste ikke rigtig gode når jeg åbnede dem. Måske ved du hvordan jeg skal gøre?

Sister Bonde sagde ...

Anja - du skal glemme alt om at behandle - bare knække, nyde og evt. fryse dem (når de ER knækkede) det er det aller bedste.
Har forsøgt alt med at bade i atamon, klorin, hænge til tørre, ligge i vand i uger osv. osv. Men det er altså bedst, det med at spise her og nu og evt. i fryser. Knus til dig