mandag den 22. september 2008

Hvis der er

noget, som jeg ikke er længere, er det serviceminded. Det er hermed besluttet - punktum. Har været det nok i mit liv, altså i de job, som er kommet til mig. I nudansk ordbog står der: ordet stammer fra det latinske servitium = slaveri, afledt af servus = slave. Men i stort set samtlige jobannoncer, bruges ordet serviceminded, om det er fordi alle andre gør det i deres annoncer, vides ikke. Nu skal jeg "heldigvis" IKKE søge de obligatoriske 4 job om ugen, det er jo et fortolkningsspørgsmål mellem sagsbehandler og klient. Hvad magtes der og ikke. Men jeg tror "drømmejobbet" er fundet, og man skal ikke være serviceminded. Hvad siger I til parkeringsvagt? Er det ikke lige mig :D
Har lige været ude og samle valnødder, de vælter simpelthen ned. Bilerne er derfor fjernet fra indkørsel og carport, de slår nemlig hårdt, når de falder.

17 kommentarer:

et cetera sagde ...

De får da en forfærdeligt masse skæld-ud, parkeringsvagter, gør de ikke ;-) Jeg kan godt forestille mig, at de nødder kan lave buler i bilerne - nede under vores franske træ, "hamrer" pinjekoglerne sommetider ned fra 3-4 meters højde - og jeg har set endog betragtelige skader på biler efter sådan et "meteor-nedslag" ...

Sister Bonde sagde ...

Giver de ikke igen - et cetera - og det tror jeg lige er mig, for her må jeg måske godt lidt.
Men lad os nu se, jobbet er søgt, nok af et par tusinde andre, også.

Ikke nok med buler i bilerne, også i taget på på carporten. Det er utroligt - men også dejligt - for det da en vidunderlig nød :D

et cetera sagde ...

Haha - jamen, selvfølgelig - de skal nok også stå tidligt op, hvis de ikke vil have et rapt svar på fræk tiltale ;-D Jojo, det skulle du så mænd nok kunne klare ...

kokken sagde ...

Tror du ville være lidt for nem at overtale til at det ville være frygtelig synd når de nu ikke har råd osv.osv. Kan ikke tro du kan være så skrap, men på den anden side kan du jo skynde dig væk når du har plantet sedlen i forruden! Men de slap nok ikke uden diskussion - så måske er det alligevel lige jobbet til dig. Pøj pøj og kram, kram

Sister Bonde sagde ...

Nemlig et cetera - tror det faktisk, at jeg ku sgu :D

Se lige der har du nok ret fr. pippelippglosskokk, men mon ikke samfundet klarer et par enkelte undtagelser?
Men lad os nu se, der er temmelig sikkert mange om buddet :D

Anonym sagde ...

Hmm. Hmm. Jeg er da helt sikker på at du får jobbet. Du er jo både venlig og imødekommende, og jeg er sikker på at det er vigtige egenskaber for sådan et job. Jeg tror det er et meget godt job, men jeg må indrømme, at tanken alligevel gør mig lidt bekymret. Jeg håber du bliver en af den slags vagter, som altid arbejder sammen med en kollega. Det ville jeg sætte meget pris på! Jeg beklager, men vi lever altså i en verden, hvor der findes en masse sindssyge mennesker.

Sister Bonde sagde ...

Jens - jeg er jo selv sindssyg :D Så jeg skal da helt klart gå alene og helst om aftenen, så jeg rigtig kan tage mig af de unge knægte.
Naaaajjjjj - driller dig - og glæder mig vildt over din omsorg. Der er lang tid til ansøgningsfristen udløber, så der kommer nok til at gå noget tid - desværre.

ingedk sagde ...

Ah nej ikke parkeringsvagt, de er så forhadte, al den negativitet.
Håber det ikke, der må være noget mere livsbekræftende end at gøre os alle til forbrydere;-)

Sister Bonde sagde ...

Inge - jeg er en meget forhadt person - så det ligger til mig ;o)
Najjjj, men måske jeg kan gøre en forskel, lad os lige vente og se.

Frk. Bibo sagde ...

Gu er du ej forhadt, kære mor nr. 2. Du driller, gør du. ;-) Men parkeringsvagt... mmmmm... som skrevet ovenfor : skal man se rumpen af dig, når du sætter den søde seddel på forruden, så skal man være tidligt ude. Det bliver i hvert fald en yderst SERVICEMINDED parkeringsvagt. Synes jeg da lyder spændende... Good luck, skal jeg krydse fingre? Jaaaaaa! ;-)

Sikke en fangst nødder dér. Gang i schnapzen... hyøp! :-D

Sister Bonde sagde ...

Tror du det bibotøsen :D
Jeg er ikke serviceminded any more - gider det ikke.

Der er bare så mange valnødder, som larmer om natten, når de falder ned. Lyder som et angreb på vestbredden ;o)

Lisbeth sagde ...

Jooooooooo, jeg tror du ville være en god vagt ;O) - og så vil du se godt ud i uniform!!!

Sister Bonde sagde ...

Åhhhh Lisbeth, dejligt morgengrin, kommer ned til dig i dag :D

lone sagde ...

Jeg er også færdig med at være serviceminded. Det har jeg været som chefsekretær i + 30 år. Alle de receptioner, møder mv., jeg har afholdt gennem tiden har været sjovt, men lysten er dalet betragteligt de seneste år.

I dag vil jeg ikke kalde mig serviceminded - og slet ikke blæksprutte.

Flotte nødder du har :-)

lone sagde ...

PS: Jeg har altså ikke været færdig med at være serviceminded i 30 år. Den kunne vist misforstås :-)

conny sagde ...

Serviceminded er klart et af de ord, der bevidstløst bliver stoppet ind i dagens stillingsannoncer. Og det betyder vel bare, at man skal være klar til at gøre, hvad man bliver bedt om, uden at brokke sig, og uden hensyn til hvad stillingsbeskrivelsen i øvrigt indeholder.
Og det hænger ofte sammen med "ad hoc-opgaver". De består vel ofte i kopiering, kaffebrygning, afhentning af gæster ved stationen etc.
Og så lærte jeg i øvrigt noget nyt i dag: At valnødder sidder inde i et hylster i stil med kastanjer. Det er da vist på tide, at jeg anskaffer mig et valnøddetræ, eller hvad :-)
Og til sidst: held og lykke!

Sister Bonde sagde ...

Lone - altså sidder her på kursus og skraldgriner: "Flotte nødder du har".
Jo, tak - den kunne da også misforståes :D
Jamen så har vi jo lidt skæbne mht. chefsekretæren.

Conny - tak for din fine beskrivelse, af alt hvad der har med serviceminded, at gøre. Det bekræfter mig endnu mere i, at jeg ikke har lysten til at være det - jobmæssigt - længere :D
Du må ha et valnøddetræ - de er vidunderlige - og dejligt man kan lære andre noget nyt.
Og tak, tak ;o)