torsdag den 16. oktober 2008

Søndag i Rom I

Bliver nød til at dele søndagen i 2, for vi oplevede og gik rigtig meget. Det kræver et solidt morgenmåltid, og det fik vi, hver dag. Det er fortsat frivilligt ;o) at læse med.

Jens vil så gerne til Ægypten (det bliver uden mig), men en pyramide, skulle han se. Den var lidt skuffende, for det er jo ikke samme størrelsesforhold, som de rigtige. Dog stikker denne dybt, da der i tidernes morgen, er fyldt rigtig meget jord oven på Rom. Tænk, hvad der må være af spændende ting og sager, under jorden.Blandt andet ligger der en del danskere. Pyramiden er på en international kirkegård, som i dag er "kattenes hjem". Vi var der meget tidligt, så der var ikke et menneske, kun katte. Det var pragtfuldt, at gå rundt sådan en "sommermorgen" og studere de flotte og spændende gravsteder.Vi tog bussen ud til Via appia Antica, som Jens virkelig havde glædet sig til at opleve. For her kan du gå i et fodsporet, på en eller anden, som slæbte på et kors.
Det første stykke af vejen er ikke særlig behagelig for fodgængere. Vejen er indrammet af høje skrænter eller mure, og der er ikke noget fortov. Der er megen trafik, og bilisterne tager ikke hensyn til fodgængere. Gå ikke til fods på dette stykke af vejen, hvis du kan undgå det! Hvad gjorde vi? :D
Vi gik en anden vej hjem, den forkerte, men så Rom fra en anden vinkel. Der er mange spændende restauranter, kirker, katakomber og planteskoler på ruten. Lægger billeder på flickr på et tidspunkt, hvis I har lyst til at se med.Men hold da op, hvor var vi trætte, og endelig kom en bus forbi og tog os retur til centrum. Ind på hotellet og skifte sko (kl. var ca. 16:30), ud igen, det var en meget smuk dag, ikke gå glip af noget, trods trætte ben/fødder. Mere om det senere.

15 kommentarer:

Anemone sagde ...

Hallois snuppa.

Jammen fikk ikke jeg med meg en bit av denne Roma turen jeg også.
Utrolig spennende da og se hva dere har opplevd. Roma er nok en by jeg aldri har besøkt, men som jeg alltid har hatt lyst til å dra til. En kollega var der også i høst, og sa det var så mye og oppleve og se. Litt dyrt når det gjelder mat og drikke, men men er man på ferie er man på ferie!!

Nå skal jeg ta resten av forkosten mens jeg kikker her inne...., og når mannen kommer hjem til middag dag, mases det vel om tur til Roma tenker jeg :-)

Fin dag til deg Sister!!

Sister Bonde sagde ...

Anemone - du er savnet, hvor har du været?
Tak for, at du nyder vores tur til Rom. Den er ikke dyrere en København eller London mht. spise og drikke, og man kan være heldig at finde små listige steder. Vi fandt dem dog ikke denne gang :D

Toni sagde ...

Hvor er det skønt at få lov at kigge med på jeres billeder - man får jo lyst til at drage afsted selv! :-)

Sister Bonde sagde ...

Ihhhhhh Toni, hvor det glæder mig, det skal jo helst ikke blive for kedeligt :D
Afsted med dig, og det kan ikke gå for langsomt.

NILLE sagde ...

Det er god motion de der citytrips ;-) Men der er jo heller ikke noget ved at se en by fra metroen eller en bus... I har da virkelig nået noget - og de mere utraditionelle ting. Det er selvfølgelig fordelen ved at have været der flere gange - så er Forum Romanum etc. overstået ;-)

Mona sagde ...

Jeg læser gladeligt med...skønne beretninger.

Var det Jesus, som slæbte på kors der? I Rom?

Sister Bonde sagde ...

Nille - det er jo min 3. gang og Jens 2. gang, og så har man nemlig set det man skal. Vi er allerede i gang med planlægningen, at se noget mere nordpå - næste gang :D

Dejligt Mona - tak, tak - ja, jeg forstår heller ikke noget, men det var min kloge mand, som sagde det ;o)

Frk. Bibo sagde ...

Je' vil os' til Rom....!!

Sikke en dejlig beskrivelse af en skøn tur. Og en dejlig fø's'da' som hun fik holdt sig den kære 'mummy' no. 2. (OBS - mummy er kælenavn for MOM!!! - så du ikke får andre tanker - hirh hirh hirh)

Skøn læsning. ;-)

Sister Bonde sagde ...

Bibotøsen - har du ikke været i Rom? Jamen så bliver vi nød til at lave en familietur, skal tvillingen med?
Får ikke andre tanker - bliver bare glad.

Frk. Bibo sagde ...

IH, min helt egen dansktalende guide. Hvornår skal vi afsted? Ahem - skal lige have overstået en tur til Paris i januar... :-))))

Sister Bonde sagde ...

Bibotøs - en rejse er ikke noget, som skal overståes :D

et cetera sagde ...

Øøøh, Jesus har da aldrig været i Rom - men masser af andre stakler er korsfærset langs Via Appia - ca 70 før vor tidsregning nedkæmpedes et kæmpe stort slaveoprør anført af Spartacus (som iøvrigt var lige ved at lykkes) - og da skulle romerne have korsfæstet 6.000 slaver langs Via Appia - "og brostenene flød med blod" - tror du ikke det bl.a. var det, Jens har tænkt på, Sister? ... Det var iøvrigt helt almindeligt, at romerne lod de dødsdømte selv slæbe korset til henrettelsesstedet - ligesom Jesus gjorde - men han døde på Golgatha - og det er lige udenfor Jerusalem :-)
Iøvrigt endnu en dejlig dokumentation af en dejlig dag - men hvordan holdt din stakkels fod dog ...

Sister Bonde sagde ...

Et cetera - tusind tak - det hjalp. Det er da Jens har tænkt på, han er faktisk meget belæst om disse emner.
Tak, tak, tak for rosen, jamen den holdt og holder fortsat. Kan da mærke den, men det er ikke så slemt, som det var. Godt nok.

ingedk sagde ...

Altså hvor er det skønt at læse om og se billeder fra skønne Rom, bliv endelig ved.
Boede I på Panteonspladsen, den skønne morgenmad ligner til forveksling den vi fik på et lille gammelt hotel, hvor vi boede med udsigt til Panteon( øh skal der h i panteon ? )
Jeg længes tilbage, men kan ikke klare hele dagen på gåben, desværre
Stort tillykke med fødselsdagen

Sister Bonde sagde ...

Du må vente til i morgen Inge, men det glæder mig meget, at andre får glæde af at læse med.
Nej - ikke i nærheden af Pantheon - yes med h.
Afsted med dig, det er vidunderligt, man kan også sidde og nyde dagen lang. Tak for tillykker :D