søndag den 23. marts 2008

Der saves

mere brænde, for nu bider kulden, selvom den skønneste forårssol, skinner dejligt ind gennem nyvaskede ruder.
Noget andet der bider, eller bed, var den røde sild til Påskefrokosten. Lovede, at komme med opskriften, hvis stemningen var for, at det skulle være DEN, som skal på bordet de kommende frokoster.
Russisk sildesalat.
150 g god mayonnaise, 4-5 tsk. balsamico eddike, 4- 5 spsk. dijonsennep, mælk el. yoghurt, salt og peber, ca. 150 g kogte kartofler, gulerødder og rødbeder (altså 150 g af hver) 2 løg, 2 æbler, 8 islandske kryddersildefileter, 1 bdt. persille og 1 bdt. dild.
Rør mayonnaisen med sennep og eddike, tilsæt mælk/yoghurt til den er næsten flydende. Den skal være skarp.
De kogte rodfrugter, løg og æbler rives på den grove side af rivejernet. Skær sild i meget tynde strimler. Hak persille og dild. Bland det hele sammen og stil det koldt i nogle timer. Min blev lavet dagen før og det var rigtig fint. Kom ikke salt og peber i, men det må man selv smage sig frem til.

2 kommentarer:

et cetera sagde ...

Det lyder sør'me godt!! - og den er jo fantastisk dekorativ også :-) Serverede du dem i de store glas - for det ser kanongodt ud!

Sister Bonde sagde ...

Yes det var da lige, hvad jeg gjorde, selvom Jens protesterede. Men det gik, man kunne godt fiske sildene op ;o)
Den er faktisk god. Opskriften er altså dobbelt, man kan godt nøjes med ½-delen.