lørdag den 7. juni 2008

Dagens kunstner IX

Simon Maltha - keramiker af en særlig karat. De fleste af hans arbejder er fabeldyr udført i stentøjsler eller i raku. Simon henter inspirationen i alt, som omgiver os og man kan måske genkende et dyr eller et menneske i hans skønne figurer, krydret med et skønt humoristisk anstrøg. Som så mange af de andre kunstnere, jeg fortæller om, mødte jeg Simon i Skovhuset i Værløse. Der var ligefrem slåskamp om hans skønne dyr, alle ville købe. Fra i dag, vises en ny udstilling med keramik - 10 kunstnere - "at skabe liv".
Næsehornet er købt i keramikmuseet Grimmerhus i Middelfart. Dette vidunderlige sted, har jeg beskrevet før, men det er virkelig et besøg værd, hvis du er på vej tværs gennem Danmark. Und dig selv et par timer her og nyd huset og udsigten og ikke mindst keramikken. I deres butik kan der købes keramik fra ca. 50 forskellige kunstnere, deriblandt Simon.Næsehornet er det meningen, skal bruges som knage, men det synes jeg næsten er synd. Simons keramik gør mig glad, man kan næsten ikke blive andet, ved at se på hans kunst.

12 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg bliver så glad når jeg ser Simon Malthas keramik...jeg er vild med den...Han er faktisk født og opvokset i min barndomsby Skælskør...han gør mig glad i låget sister bonde...tak for kikket :-)

Sister Bonde sagde ...

Selv tak Anne - kan godt huske du skrev, at du ønskede noget af hans keramik. Du må jo ønske dig ;o)

Shabby - Marianne sagde ...

Jeg kan godt forstå dig - man bliver altså glad i låget af at se sådan et næsehorn....

Sister Bonde sagde ...

Nemlig Marianne - han er bare skøn ham Simon.

et cetera sagde ...

Fantastisk, Sister - det næsehorn er vidunderligt :-)

Sister Bonde sagde ...

Elsker det - simpelthen - han er skøn ham Simon

NILLE sagde ...

Sister - som jeg lige skrev - udsøgt kunstsmag!! Jeg er fuldkommen forelsket i Otto der ;-)

Sister Bonde sagde ...

Tak, tak Nille - viser bare lidt en gang i mellem ;o) Otto er skøn

Anonym sagde ...

Jeg synes det er en af de mest spændende kunstnere som du overhovedet har skrevet om. Næsehornsknagerne er ret sjove - måske også for sjove til mig. Men jeg ville ønske at jeg havde en vild have, hvor ur-hønen kunne stå og gemme sig halvvejs inde under en busk.

Jeg synes han er fantastisk og jeg ville helt sikkert gerne se flere af hans ting. Det er ganske bestemt også ting som jeg gerne ville købe, hvis jeg havde råd.

Sister Bonde sagde ...

Hvor dejligt Jens - det er så skønt at formidle videre.
Han er nu ikke dyr.
Hønen købte jeg i 1994 for kr. 300 og næsehornet i 2006 for kr. 425. Det er ikke galt. Hvis man så besøger ham i Faaborg, er det som regel billigere.

Anonym sagde ...

Hov - det var da imponerende billigt. Jeg synes ikke lige at jeg har råd... men jeg vil da lige kigge lidt mere på hans hjemmeside. Hmm.....faktisk kunne jeg nemt blive lidt fristet.

Sister Bonde sagde ...

Afsted til Middelfart Jens - nemmere end Faaborg. Rigtig god tur - der er pragtfuldt - og fyldt med skønne keramikkere rundt omkring i byen.