fredag den 27. juni 2008

Skal til

begravelse kl. 13. Det er ikke fordi kirken ofte får besøg af mig, er ateist. Nu kom det ud og den tager vi en anden gang. Det er heller ikke fordi jeg kender personen (haft ham til bords enkelte gange og besøgt ham på Aggersvold), som er død, det gjorde min kære husbond eller rettere hans forældre.
Det er fordi Jens ikke har tid til at tage med, og så mener jeg ikke hans søster, skal drage af sted alene, som repræsentant for familien.Min fulde støtte/support kører derfor mod Mullerup og videre derfra til Hjembæk Kirke, som ligger nord for Jyderup v/Holbæk. Swester har lovet en leverpostejmad, inden afgang og vi får, med garanti, en hyggelig dag ud af det.

Min elskede moster, havde disse vise ord hængende på sin opslagstavle, dem tænker jeg på en dag som i dag - må huske tudekluden:

I dagens slid, kan jeg pludselig trænge

til engang, at sove uendelig længe

Da vågner en tanke, som dulmer min trang

der kommer en lejlighed til det engang

Ha en skøn dag/weekend.

7 kommentarer:

NILLE sagde ...

Så dejligt af dig, Sister! Uanset hvor godt man kender personen, er det altid en svær dag - og godt ikke at skulle sidde der alene.
Nogle meget smukke ord... og forhåbentlig bliver det også en god dag med søsteren!

et cetera sagde ...

Typisk! Dig, altså ... Sådan at tænke på andre ...
Det med ateismen er vi også totalt fælles om iøvrigt, men jo ældre jeg bliver jo mere sætter jeg egentlig pris på kirkens ro og ritualer - og én ting er sikkert - swester er glad for ikke at være afsted alene ... Go' week-end, kære Sister ...

Donald sagde ...

Jeg håber og tror, at det blev en god dag fuld af oplevelser, så forsamlingens anledning ville tænke "Godt at mit skrog kan gøre nytte en sidste gang:-)"

Jeg tror de fleste danskere er ret gode til at skelne mellem religion og forskning eller virkelighed og iagttagelse, så ateist eller ej er vist ikke et problem. (Som det vist var, da vi var yngre;-)

Jeg føler somme tider en utrolig friskhed, når jeg fx. opdager, at en pause i græsslåningen har bevirket, at de sarteste græsser har sat frø og ser ud som de fineste blonder.

Helle K. sagde ...

Det er godt at være med som støtte og for at vise den gode vilje - og familiens tanker - også uden at være troende.

Sister Bonde sagde ...

Det er nemlig en svær dag Nille - og det er da rart at have en ved sin side, som man kender.
Elsker disse ord - de er nok kristne - men det er: "Man skal være mod andre, som man ønsker andre skal være mod én" vel egentlig også.

Ejjjjj - er det rigtigt et cetera - det er det vel. Dejligt at jeg ikke er ene om det :D
Swester var glad.

Donald - dine vise og kloge ord varmer helt ned i lilletåen. Dejligt at læse.

Nemlig Helle - det er lige, hvad det er :-)

Shabby - Marianne sagde ...

Sikke nogle skønne moster ord :-)

Sister Bonde sagde ...

Lige hvad de er Marianne - guld værd.